Kakav ultrachic kafić otvara modna kuća Fendi?

03.07.2019.

2019. je godina spajanja mode i hrane

Do sad se činilo nemoguće, no na pomolu dvadesetih dvadeset i prvog stoljeća, moda je pronašla poslovnog partnera u hrani. Simon Porte Jacquemus najavio je svoj novi kafić u Parizu, a Prada je nedavno otvorila pekaru pod nazivom Marchesi 1824 u Londonu. Talijanski div Fendi je u sličnom tonu najavio sezonsko preuzimanje slavne londonske robne kuće Harrods, projekt naslova ”Fendi Caffe”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chelsea Gray (@chelsea_gray00) on

Pop-up lokal je dizajnirao vizualni umjetnik Joshua Vides, a kultni dvostruki logotip FF inkorporirao je u dekoracije na pjeni kave i u interijer.
Sukladno stilu monokromnih ilustracija losandželeskog umjetnika, lokacija je ispunjena crno-bijelim jedinstvenim grafikama stripovskog štiha.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joshua Vides (@joshuavides) on

 

U kafiću će na raspolaganju biti niz talijanskih delicija, a osim peciva i poslastica na meniju će se naći i alkohol. Umjesto jestivih bageta, kafić će nuditi Fendijevu ikoničnu torbicu ”Baguette”. Osim toga, moći će se vidjeti redizajn iste torbice iz 1997. godine Silvie Venturini Fendi, a u ponudi je i mogućnost narudžbe vlastite verzije torbice ”Peekaboo”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joshua Vides (@joshuavides) on


Gastro izbor nudi menije za doručak i ručak, a u modnom će se asortimanu, osim spomenutih torbica, također naći modni dodaci i cipele –  sve u novom Fendijevom kafiću. Nakon shoppinga čak ne morate ni napustiti lokal da bi ste se zasluženo okrijepili!

 

Piše: D.M.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Dizajnerski trendovi vjenčanica kao da poručuju: "Go big or go home"

Unutar svoja četiri zida, dizajneri su maštali o raskoši

Posjetite pet modnih metropola kroz kultne filmove

Kad već ne možemo mi k njima, neka najstylish gradovi makar na par sati dođu k nama…

Rihannina londonska rezidencija je na prodaju (i nije nas oduševila)

Rihannina tajna londonska rezidencija u blizini legendarnog Abbey Road studija prodaje se za vrtoglavih 41 milijun dolara!

▲ Povratak na vrh