Kako je Instagramov “verified” postao mjerilo važnosti?

18.07.2018.

Plava značka uz profilno ime na Instagramu je postala predmet žudnje za koji nitko ne zna kako ga zaslužiti

Instagramova “verified” značka je sve češće mjesto prijepora jer je gotovo nemoguće odgonetnuti kriterij za dodjelu ove oznake koja daje posebnu snagu profilu.

Postoje teorije da se značku može “zaraditi” prikupljanjem velikog broja followera, korištenjem popularnih hashtagova, interakcijom s drugim korisnicima, promocijama na Instagramu i drugim kanalima te objavljivanjem postova u prime timeu, no ništa od toga ne garantira da će se uz neko ime na profilu pojaviti plava oznaka “viđeno” koja signalizira da je dotični profil verificiran.

Ovu, čini se, sve važniju oznaku nema niti naša mega popularna blogerica Ella Dvornik s 309 tisuća followera, no zato značkicu na prsima svog profila nosi zanosna Nives Celsius s 238 tisuća pratitelja. Tako se Nives našla u rijetkom društvu, u koje ne spadaju Severina, Maja Šuput, Sonja Kovač, Ljupka Gojić pa čak ni predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. S druge strane Instagramu nipošto nisu promakli naši Vatreni. Na primjer Mandžukić, Modrić, Ćorluka i Perišić su među rijetkim Hrvatima koji imaju verificirane Instagram profile. U tom probranom društvu, zanimljivo je, našao se i svjetski uspješan model Faretta, ali i pjevačica Franka Batelić.

 

“Verified” je oznaka koja potvrđuje autentičnost računa kojeg vode javne osobe, celebrityji i globalni brendovi. Takvi se profili verificiraju zbog velike mogućnosti lažnog predstavljanja. Stoga značka “verificirano” ima ulogu da korištenje Instagrama ostane autentično iskustvo, odnosno da korisnici što lakše nađu autentične profile javnih osoba.

Piše: V.S.

Foto: Instagram

Pročitajte i...

Optimistični instagram profili

Virtualne adrese koje nas ovih dana čine optimističnijima

Instagram profili koji će vam pomoći da se osjećate bolje

Ovaj je kombinezon preko noći pokorio Instagram

Ovakvu dominaciju jednog odjevnog predmeta na Instagramu nismo vidjeli od Chanelovih "dad" sandala

Stilska inspiracija: Lena Farl

Svježa interpretacija pariškog chica!

Shit Model Management u borbi protiv rasizma u modnom svijetu

Anonimni instagram account koji progovara o problematičnim stranama modelinga baca reflektor na rasizam u modnom univerzumu i novom inicijativom prikuplja sredstva za Black Lives Matter pokret

Usponi i padovi influencera u doba krize

Kako je pandemija utjecala na fenomen influencera i što o tome kažu neke od naših najdražih insta zvijezda...

▲ Povratak na vrh