Kako odabrati nijansu rumenila

30.11.2018.

Rumenilo se vratilo na scenu, no pitanje je kako odabrati nijansu koja će se dobro uklopiti u naše lice

Iako se prethodne sezone činilo da će bronzer potpuno istisnuti rumenilo iz make-up svijeta, ono se ponovo vratilo na scenu. Ipak je rumenilo nezamjenljiv dio beauty rutine još od davnina. Sigurno pamtite scenu iz holivudskog klasika „Prohujalo s vihorom” kada se glavna heroina Scarlet, u nedostatku rumenila, štipka po obrazima kako bi istaknula jagodice. I danas je većini dama rumenilo sastavni dio svakodnevne beauty rutine.

 

Odabir prave nijanse

Rumenilo dolazi u bezbroj nijansi i prava je umjetnost odabrati pravu. Rumenilo možete naći u dvije osnovne nijanse – ružičasto i u boji breskve. Mnoge djevojke i žene ne znaju pravilno odabrati koja od tih nijansi odgovara njihovom tenu pa ćemo mi pokušati riješiti ovu nedoumicu.

 

Ružičasto rumenilo

Još od ranog djetinjstva djevojčice obožavaju ružičastu boju pa nije neuobičajeno da se mnoge djevojke odluče baš za ovu nijansu ne samo rumenila, već i ruža i sjenila za oči. No, ova nijansa rumenila ne pristaje djevojkama izrazito svijetlog tena. Dakle, ako imate tamniji ten, ružičasto rumenilo vam odgovara jer daje toplinu i nježnost obrazima. Naravno, pripazite na količinu nanesenog proizvoda jer pretjerivanje s rumenilom može dovesti do toga da izgledate kao klaun na dječjem rođendanu.

Rumenilo boje breskve

Rumenilo boje breskve savršeno odgovara svjetlijem tenu. Blago narančasti podtonovi stvorit će savršen odnos svjetla i sjene na obrazima. Ova nijansa osobito pogoduje plavušama, koje često, iz neznanja odaberu roza rumenilo. Svijetlom tenu pristaju i rumenila sa sjajnim česticama. Takvo rumenilo dat će koži prirodni sjaj i učiniti da lice izgleda zdravo.

Pročitajte i...

Nešto biste gricnuli?

U slučaju krize, samo recite ne klasičnim napastima. Pomladite se i na zdrav način utažite glad šakom svježeg ili sušenog voća

Kako nositi potpetice bez brige o povredama?

Jednostavna pravila za one koji ne mogu zamisliti svoj život u ravnim cipelama

Kako produljiti osjećaj sreće poslije godišnjeg odmora?

Savjeti koji će vam pomoći da ostanete sretniji i nakon praznika

Pripremite svoj mirisni kućni piling od kave

Iskoristite talog turske kave i pripremite mirišljavi piling za vašu kožu

3 beauty trenda za ljeto 2021.

Jedva smo dočekali otkriti lice u punom sjaju, pa se može zaključiti da u svijetu ljepote i makeupa sve prolazi, no tri su se trenda ipak nametnula na modnim pistama

10 najgorih beauty savjeta ikad!

Ove savjete nikad nemojte poslušati

▲ Povratak na vrh