Evo što se dogodi kad se isprepletu sanjivi svjetovi Alessandra Michelea i Yorgosa Lanthimosa

20.11.2019.

Nova uzbudljiva kolaboracija

Internetom je brzinom munje odjeknula vijest o vrlo uzbudljivoj suradnji Guccija i grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa. Gotovo nijedan Lanhtimosov dosadašnji projekt nije prošao nezamijećeno, a nama su se osim najrecentije Oscarom ovjenčane Miljenice u pamćenje urezali i raniji filmovi poput Jastoga ili Ubojstva svetog jelena. Ono što nesumnjivo povezuje sve njegove projekte jest činjenica da, zahvaljujući bizarnim i očaravajućim unutarnjim svjetovima u kojima njegovi likovi fukcioniraju, niti jedan Lanthimosov film nećete samo tako zaboraviti.

Ovo nije njihova prva kolaboracija, Lanthimos je ljetos fotografirao Guccijevu Cruise 2020 kampanju, što je, na naše veliko veselje, iznjedrilo novu suradnju. Riječ je o foto knjizi Ωοτοκία ili Oviparity koja je ispunjena vizualima nastalima u rimskoj vili Albani Torlonia gdje stariji modeli, poput živih kipova, oponašaju antičke skuplture kojima su okruženi, a oni mlađi im se suprotstavljaju šarenim i raskošnim Guccijevim kreacijama.

Ako kao i mi jedva čekate da se dočepate ovog raskošnog izdanja koje će sigurno biti puno više nego još jedna coffee table knjiga, budite brzi, jer je riječ o limitiranoj seriji londonskog izdavača IDEA Books.

 

Piše: L.H.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Kako TikTok mijenja modni svijet

Sudar svjetova ili novi oblici marketinga? Kako modni brendovi otkrivaju potencijal te društvene platforme i kako reagiraju TikTokeri

Kreacije koje nikad nećete moći odjenuti (čak ni ako ih platite)

Modni dizajneri su se zaigrali - što ćete obući vi, a što vaš avatar?

Odvažna kombinacija boja koju ćemo ove hladne sezone obožavati

Inspiracija s modnih pisti za kombinacije u kojima je nemoguće proći neprimijećeno

Statement pletivo bit će nezaobilazan trend ove jeseni

Komadi iz kojih se nećemo skidati kad temperature padnu

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Novi modni challenge: postanite Gucci model!

Već i ptice na grani znaju da Alessandro Michele ne voli vidjeti klasično lijepe modele na svojim revijama. Ono što ga zanima jesu ljudi s personalityjem - originalni, pomaknuti, drugačiji, baš kao i njegove kreacije. Iz ideje da zapravo tko je dovoljno zanimljiv može postati Gucci Model rodio se “GucciModelChallenge!

▲ Povratak na vrh