Kako je (i o čemu je) sniman prvi film napravljen u potpunosti u izolaciji

17.07.2020.

Zendaya i John David Washington zvijezde su romantične drame napisane i snimljene u tajnosti tijekom izolacije

Dok kod nas mjere osciliraju s neizvjesnim previđanjima, holivudska i off-holivudska produkcija u gotovo su potpunom kolapsu kojem se zasad ne vidi kraj. Produkcije su zaustavljene, odgođene, premijere pomaknute i preseljene online, a kalendar nadolazećih filmova i serija sve je siromašniji… No mnogi su se vrijedni filmaši i serijalci dali u istraživanje novih mogućnosti rada u skladu sa sigurnosnim odredbama, a prvi filmski projekt koji je uspješno započeo i završio snimanje tijekom karantene mogao bi nam uskoro doći na repertoar!

Riječ je o filmu Malcolm & Marie, o kojemu zasad znamo zaista minimalno jer je rađen potpuno u tajnosti i izolaciji, no prema podacima koje je objavio Deadline, film je nastao na inicijativu fantastične Zendaye kada je odgođeno snimanje sljedeće sezone hit serije Euphoria.  Nedugo nakon što je čula vijest, Zendaya je po kratkom postupku kontaktirala kreatora Euphorije, Sama Levinsona, i pitala ga bi li bio zainteresiran s njome snimiti film u karanteni. Levinsonu je trebalo šest dana da razvije priču koja će postati Malcolm & Marie, a jedina osoba koju je mogao vidjeti u glavnoj muškoj ulozi bio je John David Washington (kojeg smo upoznale kroz film Blackkklansman). Oko središnjeg dvojca skupila se mala, ali moćna grupica ljudi (producentica i Levinsonova supruga Ashley Levinson, Kevin Turen, Yariv Milchan i Michael Schafer, Kid Cudi…) koji su pomogli financirati film, svi zajedno posvećeni prije svega ideji da se priče ne prestaju pripovijedati, osobito u ovako nesigurnim vremenima, dok će barem dio zarade biti doniran u dobrotvorne svrhe.

Film je sniman u Caterpillar House Feldman Architecturea, što je istovremeno prekrasna gradnja, s odličnim uvjetima za snimanje u izvanrednim okolnostima (temperatura zraka je idealna u ovo doba godine da se ne mora paliti niti grijanje niti hlađenje, stjenke su staklene te je moguće osigurati protok zraka), a pozicija je na dostatnoj udaljenosti od drugih objekata. Tim je sveden na apsolutni minimum dok su uvedene jasne smjernice za ponašanje tijekom snimanja kako bi se održala razina sigurnosti, koje su razrađene u dogovoru s liječnicima i specijalistima unaprijed: probe su održavane na parkingu, svi su članovi tima nosili kostime i maske, hranu je pripremao chef koji je zajedno s ostalima bio u karanteni tijekom čitava perioda, na početku i kraju dana svima se mjerila temperatura, sva se oprema svaki dan dezinficirala…View this post on Instagram

Malcolm & Marie

A post shared by Zendaya (@zendaya) on

Deadline je u istom članku objavio i opsežan opis smjernica kojih su se pridržavali, a koji se sastoji od stranica i stranica točaka, no nas zapravo zanima sljedeće – o čemu je priča?

Zasad znamo samo da je riječ o komornoj drami (tko bi rekao) za koju je rečeno da donekle varira narativ prošlogodišnjeg hita Marriage Story uvodeći u priču različite akutne i aktualne teme današnjeg društva kroz središnji odnos naslovnih likova. Od vizuala imamo samo jedan still koji je Zendaya objavila nakon što je Deadline objavio članak, a za ostalo smo prepuštene svojoj mašti, barem još neko, neodređeno vrijeme…

Piše: Ana Fazekaš

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Već i na Netflixu gledate reprize? 9 ideja za zabavnu večer kod kuće

Imate osjećaj da ste sve već pogledali i pročitali? Donosimo nekoliko ideja kako se zabaviti - kod kuće

Stilska inspiracija: Zendaya

Predivna, talentirana i tako stylish!

Valentinovo update: Najbolji *novi* romantični filmovi

Stižu novi naslovi za naše romantične watchliste…

Što je arhitekt za imidž i kako mi može pomoći izgraditi stil i karijeru?

Kada Law Roach, samoprozvani arhitekt za imidž, osmišljava lookove za svoje klijentice, među kojima su Zendaya i Celine Dion, ne pita se što izgleda dobro zajedno već - što će ih pretvoriti u modne ikone?

▲ Povratak na vrh