KAZALIŠTE KNAP: Premijera nove predstave „Par – Nepar“

29.09.2020.

Premijera je 9.10. u 20h u Vidri, a reprize 16. i 24. 10 u 20 h na istoj lokaciji

Kazalište Knap nastavlja seriju svojih uspješnih predstava, te novu sezonu otvara brodwayskim hitom “Par – Nepar“. Ovaj komad po prvi puta se postavlja  na neku zagrebačku pozornicu.

Dobro poznat hitmejker Boris Kovačević ovom predstavom, prema tekstu Billa Manhoffa, nastavlja niz svojih uspješnih komedija. Teme koje na duhovit način obrađuju muško-ženske odnose nepresušan su izvor inspiracije ovog renomiranog kazališnog redatelja.

Godine 1970. po ovom djelu snimljen je film s Barbrom Streisand i Georgom Segalom u glavnim ulogama, dok će Knap kao često do sada promovirati mlade talentirane glumce Tenu Pataky i Vedrana Komeričkog.

Radnja ovog komada opisuje niz situacija koje se događaju u stanu osamljenog “knjiškog moljca”  u koji igrom slučaja useljava izazovna “glumica”, u stvari djevojka koju se može iznajmiti na sat. Dok se mladić grčevito bori da očuva svoje duboko moralne principe, djevojka principa uopće nema. Prisilni zajednički život ovo dvoje, tako različitih ljudi uskoro se pretvara u turbulentan niz komičnih, dramatičnih i emotivnih zbivanja s neizvjesnim ishodom.

Kazalište Knap privremeno mijenja adresu, te zbog posljedica potresa u Zagrebu i obnove zgrade, od rujna pa narednih mjeseci svoje izvedbe održava  na sceni Vidra, Draškovićeva 80.

—————————

Wilton Bill Manhoff (1919. – 1974.) hollywoodski je scenarist, producent i dramatičar. Slavu je stekao kao scenarist megapopularnih američkih TV-serija među kojima se ističu Obitelj Partridge, Sve u obitelji, Soba 222 i Neobičan par.

Boris Kovačević diplomirao je kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji za kazalište, film i televiziju 1983. g. u Zagrebu. Režirao je tridesetak kazališnih djela te velik broj radio-drama, tv reklama i manifestacija. Od značajnijih režija ističu se: “Münchhausen” i “Ja, tata!” u Teatru Exit, “Mi djeca s kolodvora Zoo” i “Dr. Dolittle” u Zekaemu, “Maturanti” u Dječjem kazalištu Dubrava, “Izumitelj” u Satiričkom kazalištu Kerempuh, “Muškarci su s Marsa, žene su s Venere” na Sceni Vidra, “Kod kuće je nagore” u KNAP-u. Od 2009. voditelj je kazališta KNAP u Centru KNAP u Zagrebu. Član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Tena Pataky

Rođena je 1995. godine u Zagrebu.  Godine 2018. završava  studij Glume i lutkarstva na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Do sada je ostvarila uloge u predstavama  “Avijonko se ženi” (Scena Gorica), “Kameni svatovi” (Žar ptica), “Bijela kuga” (Kazalište Virovitica) te u božićnoj predstavi “Kraševa slatka bajka”.  Iza sebe ima dva kratkometražna filma.

Vedran Komerički

Rođen je 1980. godine u Zagrebu. Godine 2009. završava studij Glume i lutkarstva na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku u klasi profesora Željka Vukmirice monodramom „Hamlet“. Nakon studija glumi u Gradskom kazalištu lutaka u Rijeci u kojem je odigrao desetak uloga u lutkarskim predstavama i mjuziklima. Od 2013. samostalni je umjetnik i usporedno se počinje baviti dramskom pedagogijom. Asistirao u režiji Zlatku Svibenu, Krešimiru  Dolenčiću i Robertu Boškoviću. Igra u predstavama Zijaha Sokolovića i Anje Maksić Japundžić te predstavama  Teatra Gavran.

Tekst i fotografije: Press

Pročitajte i...

Ziggy Stardust je sletio! Kako izgleda nezamjenjivi David Bowie u novom biopicu?

Stigao je trailer za biografski film o ultimativnoj glazbenoj ikoni, a izbor glavnog glumca pomalo je neobičan, a možda i baš - savršen

200. izvedba predstave Velika Zvjerka u novom obliku - online kazalištu

U nedjelju se u Kazalištu Mala scena održala prva izvedba On line kazališta uživo, inovativnog projekta Kazališta Planet Art i njome ujedno proslavila 200. izvedba predstave 'Velika Zvjerka' kojom je On line kazalište uživo započelo svoj život.

Feministički horori za ultimativni Halloween movie night

Ako se spremate Noć vještica provesti sa svojim malim kovenom, imamo ponajbolje iz hororične ponude za jezivu, ali apsolutno girl power filmsku večer

Otvorena fascinantna izložba podvodnih fotografija Plavi svijet, autora Damira Zuruba u Žutom okviru

Zavirite u podmorja Papue, Meksika, Socorro otočja te Jadranskog mora

Kultni horor filmovi sa ženskim potpisom

Za ultimativni scary movie night donosimo filmove strave u ženskoj režiji

Svečano otvorenje izložbe fotografija "Iza Grada" Mare Bratoš

Sinoć je u Galeriji Kranjčar, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, svečano otvorena izložba fotografkinje Mare Bratoš „Iza Grada“. Izložba ostaje otvorena do 05. studenog, a može se pogledati svakog radnog dana od 11 do 19 sati.

▲ Povratak na vrh