U Zagrebu se u petak otvara drive-in kino!

12.05.2020.

Princip drive-in kina iz daleke je Amerike, s malim poticajem od koronavirusa, konačno našao svoj put do nas. Već u petak počinje kulturna manifestacija Drive-in Kultura koja će kroz tri večeri prikazivati domaće filmske uspješnice, a osim igranih imat ćemo priliku i pogledati neka animirana, kratkometražna i dokumentarna ostvarenja. Nakon filmova slijedi disco fever (uz obvezno socijalno distanciranje, to jest ostanak u autu), odnosno glazbeni program.

Mjesto radnje je parkiralište Hala V iza Tehničkog muzeja, vrijeme radnje nadolazeći vikend, a s obzirom da se očekuje veliki interes, svoje mjesto je potrebno rezervirati na službenim stranicama, gdje možete saznati i program događanja.

Nakon blokade grada zbog pandemije i potresa te apsolutne kulturne izolacije, ovo je jedno od prvih javnih okupljanja građana, a cilj je, osim dobre zabave, revitalizacija kulturnog sektora. Događaj ima i humanitarni karakter jer se publiku potiče na doniranje sredstava za potrebite i socijalno ugrožene studente Sveučilišta u Zagrebu, mnogi od kojih su naprasno ostali bez izvora svih prihoda. Više o tome kako možete pomoći, simpatičnu shemu s uputama za gledatelje i sve ostale detalje pogledajte na službenoj stranici.

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Drive-in Kultura, Instagram

Pročitajte i...

Najinstagramičnije zagrebačke lokacije za modne selfije

Od Muzeja suvremene umjetnosti pa do zagrebačkog aerodroma, od skrivenih kutaka Gornjeg Grada do novozagrebačkih nebodera i grafitima ukrašenih zidova kao cool scenografije...Zagreb vrvi lokacijama za snimanje odličnih Instagram fotki!

ELLE Kalendar: kuda se morate zaputiti u narednih tjedan dana?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali bliže od 11. do 18. listopada?

▲ Povratak na vrh