U Zagrebu se u petak otvara drive-in kino!

12.05.2020.

Princip drive-in kina iz daleke je Amerike, s malim poticajem od koronavirusa, konačno našao svoj put do nas. Već u petak počinje kulturna manifestacija Drive-in Kultura koja će kroz tri večeri prikazivati domaće filmske uspješnice, a osim igranih imat ćemo priliku i pogledati neka animirana, kratkometražna i dokumentarna ostvarenja. Nakon filmova slijedi disco fever (uz obvezno socijalno distanciranje, to jest ostanak u autu), odnosno glazbeni program.

Mjesto radnje je parkiralište Hala V iza Tehničkog muzeja, vrijeme radnje nadolazeći vikend, a s obzirom da se očekuje veliki interes, svoje mjesto je potrebno rezervirati na službenim stranicama, gdje možete saznati i program događanja.

Nakon blokade grada zbog pandemije i potresa te apsolutne kulturne izolacije, ovo je jedno od prvih javnih okupljanja građana, a cilj je, osim dobre zabave, revitalizacija kulturnog sektora. Događaj ima i humanitarni karakter jer se publiku potiče na doniranje sredstava za potrebite i socijalno ugrožene studente Sveučilišta u Zagrebu, mnogi od kojih su naprasno ostali bez izvora svih prihoda. Više o tome kako možete pomoći, simpatičnu shemu s uputama za gledatelje i sve ostale detalje pogledajte na službenoj stranici.

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Drive-in Kultura, Instagram

Pročitajte i...

Volite vintage? Ovo su zagrebačke adrese koje morate posjetiti!

Zagrebačka prevoditeljica Ivana Ostojčić velika je ljubiteljica vintage komada pa smo je zamolili da s nama podijeli svoje tajne lokacije za jedan nezaboravan old school shopping!

Najinstagramičnije zagrebačke lokacije za modne selfije

Od Muzeja suvremene umjetnosti pa do zagrebačkog aerodroma, od skrivenih kutaka Gornjeg Grada do novozagrebačkih nebodera i grafitima ukrašenih zidova kao cool scenografije...Zagreb vrvi lokacijama za snimanje odličnih Instagram fotki!

ELLE Kalendar: kuda se morate zaputiti u narednih tjedan dana?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali bliže od 11. do 18. listopada?

▲ Povratak na vrh