Lauba slavi peti rođendan

10.06.2016.

Rođendanski tjedan u Laubi započinje 14. lipnja otvorenjem nove izložbe Siniše Majkusa, a nastavlja se najvećim rođendanskim tulumom do sada!

Za više od 30 tisuća posjetitelja godišnje već pet godina Lauba je izložbeni prostor, kino, kazališna pozornica, koncertna dvorana, predavaonica, učionica – jednom riječju igralište za suvremenu kulturu i urbanu publiku željnu noviteta i druženja.

Laubinu 5. godinu obilježili su audio-vizualni projekt “U svakom prostoru postoje ljudi“ Jelene Remetin i izložba Pauline Jazvić “I recommend Vodka“, a upravo teku završne pripreme za novi projekt – rođendansku izložbuMEGA-MIX“!

 

01press_lauba02
Rođendanski izložbeni projekt, kiparska instalacija “MEGA-MIX“ (kodne oznake M22²) Siniše Majkusa, jedan je od dosad najkompleksnijih site specific projekata umjetnika, ali i jedan od najkompleksnijih site specific projekata dosad izrađenih za Laubu. Instalacijom koja će biti postavljena uzduž središnjeg dijela izložbenog prostora kao viseća skulpturalna kompozicija monumentalnih razmjera Siniša Majkus odlazi korak dalje i pomiče granice te spaja slikarstvo, skulpturu i arhitekturu. Na otvorenju izložbe i razgovoru s umjetnikom vidimo se u Laubi utorak, 14. lipnja, u 20:00 sati!

Osim po promociji suvremene umjetnosti i kulture, Lauba je postala poznata i po dobrim tulumima, a peti rođendanski tulum bit će – najbolji do sada! Slavlje počinje od 20:00 sati na terasi i parkingu Laube, a nastavlja se u galerijskom prostoru do ranih jutarnjih sati uz jedinstvenu scenografiju – posjetitelji će imati priliku zaplesati uz viseću instalaciju Siniše Majkusa i tako spojiti dobar provod i umjetnost – u isto vrijeme, na istom mjestu, u Laubi!

 

01press_lauba03
U petak 17. lipnja od 20:00 sati rasplesat će vas Siniša Švec, Tomo Ricov i Pill Jackson, a rane jutarnje sate dočekat ćete uz Laubinu posebnu gošću – Peggy Gou! Na premijerni zagrebački nastup Peggy stiže ravno iz berlinskog Berghaina, a odlazi – na Sónar festival u Barcelonu!

Ulazi na izložbu i tulum Laubinog rođendanskog tjedna besplatni su, no za ulaz na tulum potrebno je preuzeti besplatne ulaznice – posjetite Bistro Lauba, Dežman bar, A Most Unusual Garden, Swanky Mint ili Eli’s caffe i zatražite svoje ulaznice!

Ulaznice preuzmite što prije, a na otvorenju izložbe i razgovoru s umjetnikom 14. lipnja i rođendanskom tulumu 17. lipnja – vidimo se!

Više informacija potražite na: info@lauba.hr ili telefonom na 01/6302 115

Pročitajte i...

ELLE Kalendar: kuda se morate zaputiti u narednih tjedan dana?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali smiješe od 27. rujna do 5. listopada?

Jeste li gladni umjetnosti i mode?

Otkrijte kako ih pronaći od sutra u Laubi

U Laubi se otvara izložba "Hrvatske planine" iza koje stoji sjajni Stipan Tadić

U četvrtak 18. siječnja s početkom u 20 sati u Laubi – kući za ljude i umjetnost održat će se otvorenje izložbe umjetnika Stipana Tadića – "Hrvatske planine"

Minuta šutnje za planet Zemlju

National Geographic Hrvatska i Lauba predstavljaju izložbu fotografija Zorana Marinovića

LAUBA najavljuje: izložba Pauline Jazvić „I recommend Vodka“

Zagrebačka Kuća za ljude i umjetnost 2016. godinu otvara prvom samostalnom izložbom Pauline Jazvić

▲ Povratak na vrh