New Yorka razmatra zabranu prodaje krzna

18.04.2019.

New York bi mogao postati treći veliki američki grad s takvom zabranom

Trenutno zastupnici gradske skupštine New Yorka provode mjeru kojom bi se zabranila prodaja svih novih proizvoda od krzna. U gradu u kojem su odjevni predmeti nekada bili uobičajena pojava na ulici, a nosile su ih i slavne ličnosti poput Marilyn Monroe, Jacqueline Kennedy Onassis, Joe Namatha i Sean “Diddy” Combsa, stanje bi se uvelike moglo promijeniti.

 

 

Slična mjeru u Albanyju nametnula bi državnu zabranu prodaje svih predmeta od krzna uzgojenih na farmi i zabranila proizvodnju proizvoda izrađenih od krzna zarobljenih životinja.

 

 

Je li to dobro ili loše, ovisi o tome na kojoj strani krzna ste. Vlasnici tvrtki koje se bave proizvodnjom odjevnih predmeta od krzna kažu da bi takve zabrane mogle dovesti do toga da čak tisuću ostane ljudi bez posla samo u gradu Albanyju. Organizacije za zaštitu životinja odbacuju to i naglašavaju da je nošenje krzna barbarsko i nehumano.

 

 

“Okrutnost se ne smije miješati s ekonomskim razvojem”, izjavila je članice skupštine Linda Rosenthal, demokratkinja s Manhattana. „Krzno se oslanja na nasilje nad nevinim životinjama. To ne bi trebalo biti ničiji posao.”

Sudbina prijedloga mogla bi se odlučiti u nadolazećim mjesecima, iako pristaše priznaju da mjera ima bolje šanse za usvajanje u New Yorku, nego na državnoj razini

Ako bude usvojen, New York će postati treći najveći američki grad s takvom zabranom, nakon San Francisca, gdje zabrana stupa na snagu ove godine, i Los Angelesa, gdje će zabrana ove godine stupiti na snagu 2021. godine.

 

Piše: N.B.
Fotografije Profimedia

Pročitajte i...

Studio 54

Studio 54: disco raj koji je obilježio njujoršku party scenu

Kad već ne možemo otputovati u New York na izložbu o kultnom Studiju 54, donosimo vam priču o najpoznatijem klubu svih vremena

Umjetnost i moda u novom Loewe butiku u New Yorku

Butik koji pomalo podsjeća na galeriju

Moschino doveo visoku modu u njujorški metro!

Mnoge su fashionistice samo zbog Moschina prvi puta kročile nogom u dobri stari vagon metroa

Dugo očekivano otvorenje jednog od najpoznatijih muzeja na svijetu

MoMA je ponovno otvorila svoja vrata publici 21. listopada

▲ Povratak na vrh