Nikad viđene fotografije Amy Winehouse ostavljaju bez daha

05.07.2018.

Uskoro izlazi knjiga s još neviđenim fotografijama preminule pjevačice

Prije 10 godina Amy Winehouse je bila na vrhuncu karijere koja je na kraju prerano završila samo tri godine kasnije. Iste je godine upoznala fotografa i budućeg bliskog prijatelja Blakea Wooda koji je snimio neke od njenih najintimnijih fotografija. Radi se o fotografijama na kojima ne vidimo Amy pod utjecajem droga ili u lošem stanju kad je u pitanju poremećaj s prehranom s kojim se borila, već njen život u rijetkim trenutcima slobode od paparazza i velike slave koja joj je tako teško pala.

“Nije mi bilo u interesu snimati njezine zdravstvene krize ili drogiranje,” Blake objašnjava u knjizi. “Za mene to nije bio dio njezine iskrene osobnosti. Mislio sam da to nije fer, već je učinjeno i nije bilo lijepo.”

U knjizi zato vidimo Amy kako se smješi na gdišnjem odmoru, kako se opušta u studiju ili popravlja svoj zaštitni crni tuš u toaletu. U nastavku pogledajte kako izgledaju neke fotografije iz knjige koju će Taschen objaviti 27. srpnja.

Piše: N.B.
Foto: Taschen

Pročitajte i...

Mihaela Krznar fotografija cvijeća

Insta Blic: fotografije koje zrače mirom s potpisom @mihiamelie

10 pitanja za vlasnike najdražih Instagram profila

Sally Rooney već je otkrila što se dogodi s Marianne i Connellom nakon završetka knjige

U ranije objavljenoj kratkoj priči Rooney je napisala svojevrsni nastavak knjige «Normal People»

Bajkoviti nadrealizam Tima Walkera

Tim Walker je čarobnjak. Na drveću uzgaja kolače, vozi pletene automobile, pod njegovim čarobnim štapićem na fasadama engleskih dvoraca cvjetaju šareni baloni, leteći tanjuri idu u lov na lisice, a dnevnim boravkom kruži Spitfire..

Jutros je otvorena pop up izložba u Velvet caffe galeriji

Sjećanja u prolazu / Fotografije Slavke Pavić

▲ Povratak na vrh