Nikad viđene fotografije Amy Winehouse ostavljaju bez daha

05.07.2018.

Uskoro izlazi knjiga s još neviđenim fotografijama preminule pjevačice

Prije 10 godina Amy Winehouse je bila na vrhuncu karijere koja je na kraju prerano završila samo tri godine kasnije. Iste je godine upoznala fotografa i budućeg bliskog prijatelja Blakea Wooda koji je snimio neke od njenih najintimnijih fotografija. Radi se o fotografijama na kojima ne vidimo Amy pod utjecajem droga ili u lošem stanju kad je u pitanju poremećaj s prehranom s kojim se borila, već njen život u rijetkim trenutcima slobode od paparazza i velike slave koja joj je tako teško pala.

“Nije mi bilo u interesu snimati njezine zdravstvene krize ili drogiranje,” Blake objašnjava u knjizi. “Za mene to nije bio dio njezine iskrene osobnosti. Mislio sam da to nije fer, već je učinjeno i nije bilo lijepo.”

U knjizi zato vidimo Amy kako se smješi na gdišnjem odmoru, kako se opušta u studiju ili popravlja svoj zaštitni crni tuš u toaletu. U nastavku pogledajte kako izgledaju neke fotografije iz knjige koju će Taschen objaviti 27. srpnja.

Piše: N.B.
Foto: Taschen

Pročitajte i...

meghan markle

Meghan Markle dodaje još jednu titulu svom imenu

Knjiga o posebnoj vezi oca i sina, kroz majčine oči

tisja kljaković braić

Tisja Kljaković Braić: 'Kad pronađem komadić života, toliko ga pažljivo prenesem u crtež da ne promijenim ni zarez'

Tisja Kljaković Braić poznata je splitska slikarica koja je zahvaljujući svojim karikaturama 'Oni' i sjećanjima na djetinjstvo postala autorica bestselera, a sada će njezini likovi zaživjeti i na kazališnim daskama i ekranu

10 godina nakon smrti slavne pjevačice: Majka Amy Winehouse snima dokumentarac o njezinom životu

'Veselim se prilici da pokažem njene korijene i dublji uvid u stvarnu Amy', izjavila je Janis Winehouse

Kate Middleton izdaje knjigu fotografija o pandemiji

Knjiga 'Hold Still' nastala je u suradnji ljubiteljice fotografije vojvotkinje od Cambridgea i National Portrait Gallery

▲ Povratak na vrh