Otvorena je Noma 2.0. i donijet će još neviđeno iskustvo visoke kuhinje

16.02.2018.

U Kopenhagenu je jučer otvorena Noma 2.0., novi restoran vrhunskog chefa Renea Redzepija koji je promijenio suvremenu visoku kuhinju

Rene Redzepi je začetnik nove nordijske kuhinje, promijenio je način kako poimamo visoku kuhinju i sada se vraća s novim restoranom koji donosi nešto što još nismo vidjeli. Prvu je Nomu, restoran za koji ste zasigurno čuli, otvorio 2003. godine u Kopenhagenu, a ona je nakon toga čak četiri puta proglašena najboljim restoranom na svijetu. Nakon niza uspješnih godina, ali i nekoliko incidenata kao što je bila zaraza gostiju norovirusom 2013. godine, Redzepi je Nomu zatvorio 2016. i uputio se u Sydney, a onda i u Tulum gdje je otvorio pop-up restorane i istraživao lokalnu kuhinju.

Sve to bilo je uvod i priprema za restoran koji je sinoć otvorio svoja vrata u Kopenhagenu, a nosi naziv Noma 2.0. Što se nalazi na menuu još nije poznato, ali je Redzepi proveo mjesece i mjesece putujući kroz Skandinaviju, Island i Grenland i eksperimentirao s morskom hranom i neobičnim biljem koje raste u tim hladnim predjelima Europe pa će školjke i drugi morski plodovi zasigurno predvoditi menu.

Što ima u planu za ovu godinu i hoće li njegov restoran ponovno biti uvršten u najbolje restorane svijeta, tek ćemo vidjeti, no Redzepi je jasno poručio: “Ovaj put se ne bojimo neuspjeha!”

Piše: N.B.
Foto: Profmedia

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh