Pet lekcija koje smo naučili od uspješnih slavnih žena

14.06.2018.

Inspiraciju i motivaciju često tražimo u riječima poznatih uspješnih žena

Tako smo i ovaj put inspiraciju potražili u njihovim vrijednim lekcijama. Oprah, Beyonce, J.K. Rowling, Emily Weiss i Sheryl Sandberg su nam velika inspiracija, a u nastavku otkrijte koje su nas njihove riječi motivirale i što iz njih možemo naučiti.

Oprah

“Nekoć sam se bojala da će ljudi pitati “što si ona umišlja tko je?” Ali sada imam hrabrosti ustati i reći to sam ja!”

Ova slavna izjava poznate voditeljice dokaz je da uvijek moramo biti vjerni i dosljedni sebi jer ako sami ne vjerujemo u sebe, teško će nam povjerovati netko drugi. Lako je pasti pod utjecaj okruženja i neprestano se uvjeravati da trebate zadovoljiti očekivanja drugih, no istina je da zapravo odgovaramo samo sebi jer smo mi ti koji postavljamo ciljeve. Biti vjerni sebi zahtijeva hrabrost, ali donosi i velike nagrade u obliku samoispunjenja.

A post shared by Oprah (@oprah) on Aug 26, 2015 at 7:59am PDT

J.K. Rowling

“Sve je moguće ako imate dovoljno drskosti da to učinite.”

Slavne knjige o Harryju Potteru bile su odbijene čak 12 puta prije nego su napokon dobile svog izdvača i postale jedne od najprodavanijih i najpopularnijih u povijesti. J.K. Rowling je na njima doista ustrajala jer je vjerovala u sebe i imala je dovoljno drskosti da se i nakon 12. odbijenice nastavi javljati izdavačima. Time nam je pokazala da nikad ne treba odustati od svojih snova.

Emily Weiss

“Možete smisliti milijun izgovora zašto nešto nije ispalo kako ste planirali, ali na kraju jednostavno to popravite i idite dalje. Budite osoba od rješenja.”

Osnivačica Into The Glossa i Glossiera izgradila je jedan od najuspješnijih brendova danas. Učinila je to jer je vjerovala da može ostvariti baš svaki cilj koji si je postavila. I pritom je kao i svi mi sumnjala u sebe, ali bi se onda podsjetila da ništa nije nemoguće i da svaki problem ima svoje rješenje.

A post shared by Emily Weiss (@emilywweiss) on May 11, 2018 at 7:53pm PDT

Beyonce

“Kad bi sve bilo savršeno, onda ne bismo imali iz čega učiti i nikad ne bismo rasli.”

Beyonce ima cijelu vojsku obožavatelja koji se ne dive samo njenom talentu za pjevanje i ples, već i njezinoj snazi i svemu onome što je postigla. No, vjerovali ili ne, ni Bey nije savršena. Ima težak odnos sa svojim ocem koji je bio menadžer njene skupine Destiny’s Child i u tom periodu uzrokovao niz javnih prepirki koje su često završavale tužbama, dok o Jay-Z-jevoj prijevari otvoreno govori i pjeva u svojim pjesmama, ali iz svih je situacija ponešto naučila i nastavila dalje te je sada uspješnija no ikad.

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on Dec 24, 2017 at 10:33am PST

Sheryl Sandberg

“Ako vam ponude sjedalo u svemirskom brodu, ne pitajte koje sjedalo.”

Shery Sandberg je došla do CEO pozicije u Facebooku vjerujući da jednostavno treba uzeti limune koje nam život daje i iskoristiti ih najbolje što znamo. I sama se borila s nedostatkom samopouzdanja i vjere u sebe, ali bi uvijek prihvatila izazov i onda učila nositi se s njime najbolje što zna. Time nas je sve naučila da se trebamo boriti protiv svojih strahova i prestati si govoriti da nešto ne možemo već se jednostavno baciti na posao.

Piše: N.B.
Foto: Profimedia / Instagram

Pročitajte i...

Majka od Beyoncé dane krati vicevima koji su toliko loši da su zapravo smiješni

Čini se da je Tina ipak najveća zvijezda na obiteljskim ručkovima, sorry Bey, sorry Jay.

Beyoncé na Instagramu raspakirala adidas x IVY Park kolekciju

Što se krije u jednoj od najiščekivanijih kolekcija sezone?

Kako je Kanye West rasplakao Beyonce?

Što se događalo iza kulisa kada je Kanye prekinuo Taylor Swift na VMA?

▲ Povratak na vrh