Pet lekcija koje smo naučili od uspješnih slavnih žena

14.06.2018.

Inspiraciju i motivaciju često tražimo u riječima poznatih uspješnih žena

Tako smo i ovaj put inspiraciju potražili u njihovim vrijednim lekcijama. Oprah, Beyonce, J.K. Rowling, Emily Weiss i Sheryl Sandberg su nam velika inspiracija, a u nastavku otkrijte koje su nas njihove riječi motivirale i što iz njih možemo naučiti.

Oprah

“Nekoć sam se bojala da će ljudi pitati “što si ona umišlja tko je?” Ali sada imam hrabrosti ustati i reći to sam ja!”

Ova slavna izjava poznate voditeljice dokaz je da uvijek moramo biti vjerni i dosljedni sebi jer ako sami ne vjerujemo u sebe, teško će nam povjerovati netko drugi. Lako je pasti pod utjecaj okruženja i neprestano se uvjeravati da trebate zadovoljiti očekivanja drugih, no istina je da zapravo odgovaramo samo sebi jer smo mi ti koji postavljamo ciljeve. Biti vjerni sebi zahtijeva hrabrost, ali donosi i velike nagrade u obliku samoispunjenja.

A post shared by Oprah (@oprah) on

J.K. Rowling

“Sve je moguće ako imate dovoljno drskosti da to učinite.”

Slavne knjige o Harryju Potteru bile su odbijene čak 12 puta prije nego su napokon dobile svog izdvača i postale jedne od najprodavanijih i najpopularnijih u povijesti. J.K. Rowling je na njima doista ustrajala jer je vjerovala u sebe i imala je dovoljno drskosti da se i nakon 12. odbijenice nastavi javljati izdavačima. Time nam je pokazala da nikad ne treba odustati od svojih snova.

Emily Weiss

“Možete smisliti milijun izgovora zašto nešto nije ispalo kako ste planirali, ali na kraju jednostavno to popravite i idite dalje. Budite osoba od rješenja.”

Osnivačica Into The Glossa i Glossiera izgradila je jedan od najuspješnijih brendova danas. Učinila je to jer je vjerovala da može ostvariti baš svaki cilj koji si je postavila. I pritom je kao i svi mi sumnjala u sebe, ali bi se onda podsjetila da ništa nije nemoguće i da svaki problem ima svoje rješenje.

A post shared by Emily Weiss (@emilywweiss) on

Beyonce

“Kad bi sve bilo savršeno, onda ne bismo imali iz čega učiti i nikad ne bismo rasli.”

Beyonce ima cijelu vojsku obožavatelja koji se ne dive samo njenom talentu za pjevanje i ples, već i njezinoj snazi i svemu onome što je postigla. No, vjerovali ili ne, ni Bey nije savršena. Ima težak odnos sa svojim ocem koji je bio menadžer njene skupine Destiny’s Child i u tom periodu uzrokovao niz javnih prepirki koje su često završavale tužbama, dok o Jay-Z-jevoj prijevari otvoreno govori i pjeva u svojim pjesmama, ali iz svih je situacija ponešto naučila i nastavila dalje te je sada uspješnija no ikad.

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Sheryl Sandberg

“Ako vam ponude sjedalo u svemirskom brodu, ne pitajte koje sjedalo.”

Shery Sandberg je došla do CEO pozicije u Facebooku vjerujući da jednostavno treba uzeti limune koje nam život daje i iskoristiti ih najbolje što znamo. I sama se borila s nedostatkom samopouzdanja i vjere u sebe, ali bi uvijek prihvatila izazov i onda učila nositi se s njime najbolje što zna. Time nas je sve naučila da se trebamo boriti protiv svojih strahova i prestati si govoriti da nešto ne možemo već se jednostavno baciti na posao.

Piše: N.B.
Foto: Profimedia / Instagram

Pročitajte i...

Karijerni burnout: je li trenutak za poslovnu reinvenciju?

Kako prepoznati da smo pregorjele na poslu i što poduzeti u ovim nestabilnim vremenima? Pričajmo o #FashionReinvention kada je riječ o karijeri

Beyoncé živi život: Možda je usporila tempo, ali nije postala kućanica

Ikona Beyoncé podijelila video s s privatnim obiteljskim snimkama kakve javnost rijetko ima priliku vidjeti

Sudac za dezodoranse stvarno postoji? Ove poslove čak i Kardashianke smatraju bizarnima

Kim Kardashian može osobama nanjušiti karijes, a koji su vaši posebni talenti?

Dossier karijera: Vodič za preživljavanje

Stručnjaci predviđaju da ulazimo u razdoblje najveće ekonomske krize u posljednjih pola stoljeća. Iako je lako ukliziti u očaj, imajte na umu da nas ponekad najteža vremena vode u najsvjetlije dane i svoju snagu otkrivamo na rubu lomljenja

▲ Povratak na vrh