Pet šarmantnih gradova u regiji koje možete posjetiti ovog proljeća

08.04.2018.

Zaboravite na London ili Pariz, naša regija skriva divne gradove koje se itekako isplati posjetiti

Kada govorimo o putovanjima u europske gradove obično mislimo na Pariz, London, Rim, Barcelonu ili pak Amsterdam. No, te su destinacije prepune turista, a cijene su ondje poprilično visoke. Zato vam danas donosimo listu pet gradova iz naše regije koji su pomalo zaboravljeni, no doista prekrasni i vrijedni posjeta.

Bled, Slovenija

Bled i njegovo divno jezero su popularna destinacija kod Hrvata. Jezero je relativno blizu Zagrebu, a savršeno je za sve koji vole provoditi vrijeme u prirodi jer Alpe koje ga okružuju pružaju divne staze za planinarenje. Uputite se na Bled u petak i svakako ostanite do nedjelje, a dok ste tamo otiđite na izlet do Bohinjskog jezera.

Brașov, Rumunjska

Dom grofa Drakule, dvorac Bran, smješten je između ostalih dvoraca i utvrda, u blizini ovog živopisnog rumunjskog gradića u Translivaniji. Brașov nudi odličan spoj povijesnih znamenitosti i trendi kafića i restorana koji će boravak ondje učiniti još ugodnijim.

Jajce, Bosna i Hercegovina

Ovaj divan grad smješten na slapovima rijeke Vrbas krije tragove naselja iz antičkog doba, srednjovjekovne tvrđave i kule, kao i misterioznu podzemnu katakombu o kojoj su ispričane brojne legende. U blizini Jajca nalazi se i jedina gotička crvka u BiH zbog čega je ovaj grad savršeno mjesto za istraživanje povijesnih lokaliteta, ali i uživanje u prirodi.

Kotor, Crna Gora

Smješten na Jadranskom moru, Kotor je savršen grad za drugačiji ljetni odmor. Nalazi se na UNESCO-voj listi zaštićene svjetske kulturne baštine jer ima bogatu povijest koju možete istražiti kroz muzeje ili šetnjom zidinama koje okružuju grad. Uz to, osim mora, grad okružuju odlične staze za pješačenje i planinarenje pa posjet Kotoru nije nužno rezerviran samo za ljetne dane.

Ohrid, Makedonija

Ohridsko jezero je najstarije jezero u Europi, ali je pomalo zaboravljeno kao turistička destinacija. Smješteno u divnom prirodnom okruženju na granici Makedonije i Albanije, nudi savršen odmor za one koji traže mjesto za odmor s manje turista, dok su cijene poprilično niske zbog čega je odmor na Ohridu doista pristupačan svima.

Piše: N.B.
Foto: Profimedia / Wikimedia Commons / Artem Sapegin on Unsplash

Pročitajte i...

Pariz

TravElle Guide: Pariz u 24 sata

Modna blogerica Dorin Lucija Bajzec provela nas je glavnim francuskim gradom

Jeste li za fitness putovanje?

Putovanja na luksuzne destinacije koja uključuju niz fitness programa te uživanje u wellness tretmanima i zdravoj hrani

Popularna meksička blogerica Julie Sariñana uživa na odmoru u Dubrovniku

Julie Sariñana jedna je od najpopularnijih blogerica svijeta s gotovo 5 milijuna fanova na Instagramu, a ovih dana vrijeme provodi na odmoru u Dubrovniku

15 europskih glazbenih festivala koje ne smijete propustiti

Iako se većina festivala održava u ljetnim mjesecima, nikada nije prerano da počnete planirati i da na vrijeme osigurate ulaznice i smještaj po jeftinijim cijenama

Istra dobiva novu luksuznu plažu

Luksuzni hotel s pet zvjezdica u Istri, Kempinski Hotel Adriatic, najavljuje novi uzbudljiv redizajn plaže

10 najljepših ruta koje možete proputovati vlakom

Putovanje vlakom pomalo je zaboravljeno, a nevjerojatno je romantično i nudi sasvim drugačije iskustvo upoznavanja neke nove zemlje

▲ Povratak na vrh