Pogledajte obrisanu scenu iz filma ‘Vrag nosi Pradu’. Gledat ćete ga drugim očima

27.02.2021.

Prizor koji otkriva segment iz života Mirande Priestley za koji nismo znale…

Dok final cut dođe do gladne publike doneseno je milijardu sitnih odluka te je lako zaboraviti da proces rada na filmu, kojega je montaža ogroman dio, uključuje i puno odbacivanja materijala koji je snimljen. Najčešće taj materijal nikada ne dođe do nas, ali ponekad koja scena izroni iz sjene i dobijemo uvid u alternativnu verziju filma koja nam pomalo promijeni perspektivu. 

Vrag nosi Pradu definitivno je među kultnim modnim filmovima i koliko god filmski snobovi kolutali očima, film je savršena produkcija unutar svoga žanra. Također, recite što god hoćete, ali Anne HathawayEmily Bluntpa čak i nevjerojatna Meryl Streep u ovom su filmu odigrale neke od svojih ponajboljih i daleko najprepoznatljivijih uloga u inače impresivnim karijerama. 

Film prati nadobudnu novinarku Andy koja se zapošljava u Runway magazinu, pandanu kultnih modnih časopisa poput Voguea i, yours truly, Ellea, iako nema nikakav interes prema modi te smatra cijeli fashion/lifestyle svijet frivolnim. Međutim, postepeno se daje zavesti blistavim kraljevstvom u kojem caruje glavna urednica Miranda Priestly, donekle temeljena na ikoni modnih magazina, Anni Wintour

U prizoru koji je isplivao još prije koju godinu (ali ga se volimo periodički prisjetiti kao i samoga filma), Andy propušta rođendan svog partnera kako bi pratila svoju šeficu na eventu gdje će prvi put zasjeniti svoju modno osviještenu kolegicu i privući ozbiljniju pozornost glavne urednice te u službenoj verziji mala gesta njezina znanja i pripremljenosti obilježi veliki pomak. No u izbrisanoj sceni vidimo Mirandina muža koji se pojavljuje pijan i usputno uvrijedi Mirandina šefa, kojemu Andy tada brzinski skrene pozornost i time zasluži rijetku zahvalu od Kraljice same. 

Dok prizor otkriva pozadinu braka za koji znamo da je u problemima te da će se raspasti u tijeku trajanja filma, i Mirandu nam čini malo ljudskijom, dramaturški je zaista efektnije da je prizor izostao u finalu filma jer uspostavlja odnos određenog duga Mirande spram Andy, što bi promijenilo njihovu kasniju dinamiku. Pa ipak, zanimljivo je zaviriti u varijacije koje su mogle promijeniti naboj filma te možemo imati novo poštovanje prema autorima koji su donijeli niz promišljenih odluka da bi nam donijeli upravo verziju koju obožavamo. 

https://www.youtube.com/watch?v=0WPpSiZQZIA


Piše: Ana Fazekaš
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Anne Hathaway bila je tek deveti izbor za ulogu Andy u 'Vrag nosi Pradu'?!

Prošlo je već 15 godina od slavnog filma, a mi tek sad doznajemo neke sočne informacije

Samo nekoliko fantastičnih lookova Mirande Priestly za vraški početak tjedna

Andy je slatka, ali mi želimo biti Miranda kad odrastemo…

Najiščekivaniji film godine ima ultimativnu. all-star. postavu.

Leo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Jonah Hill, Chris Evans, Matthew Perry, Ariana Grande… This is not a drill!

Anne Hathaway novim lookom nadmašila likove iz 'Dinastije'

Povratak metalik lamea za kućne outfite?

Što sve gledatelji vole mrziti u novom Netflixovom hitu "The Prom"?

Nakon premijere u petak, čini se da su za vikend svi bili zauzeti gledanjem novog filma "The Prom", a zatim tvitanjem o tome. Usprkos gledateljima koji su sasjekli ekranizaciju brodvejskog mjuzikla, film je se i dalje nalazi Netflixovih u Top 10

9 fantastičnih filmova o radikalnoj reinvenciji

Od modnih izbora do misaonih obrazaca, sada je vrijeme za promjenu paradigme – donosimo filmofilski watchlist za vašu zimsku reinvenciju pod parolom #FashionReinvention

▲ Povratak na vrh