Nezaboravna proslava umijeća stvaranja

16.12.2019.

Proslavu ulaska u četvrto desetljeće Lexus proslavio u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar

Retrospektivnom izložbom fotografija, prezentacijom origami vještina, uz japanske zalogaje i sake, piće koje se u Japanu smatra lijekom, te u društvu prijatelja i poslovnih suradnika, Lexus je u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar proslavio 30. rođendan! Brojni uzvanici, među kojima je bila i Veleposlanica Japana u Hrvatskoj, Nj.E. Misako Kaji, uživali su u odličnoj atmosferi, zvucima poznatog saksofoniste Jakše Jordesa, a pjevač Saša Lozar, koji je ovom prilikom preuzeo ulogu domaćina-voditelja, rođendansku i blagdansku čaroliju uveličao je otpjevavši i svoju novu pjesmu “Hej, Badnjak je…”.

“Kad vam Japanci kažu da su mukotrpno radili, onda to znači preko 300 radnih sati mjesečno, a upravo su tako punih pet godina timovi inženjera i dizajnera stvarali prvi Lexus LS 400, koji je 1989. predstavljen sa stotinama novih patenata i najmanje dvostruko preciznije izrade od konkurencije”, rekao je Krešimir Bago, direktor Toyote Croatia. Na rođendanskom eventu goste je pozdravio i Kensuke Tsuchiya, predsjednik Toyote Adria, koji je izrazio zadovoljstvo što su, nakon nekoliko godina odsutnosti, ponovno lansirali Lexus u Hrvatskoj. Čak 10 milijuna prodanih vozila, od čega čak 1,6 milijuna hibridnih modela, impresivne su brojke s kojima se brend danas može pohvaliti.

Dva srebrna Lexusa – limuzina ES, koja razbija sve predrasude o poslovnim automobilima, te Lexus UX Crossover, koji osvaja potpuno inovativnim dizajnom – parkirana ispred Galerije Kranjčar, plijenila su pažnju gostiju. S obzirom da se cjelokupan Lexusov proizvodni proces temelji na drevnoj japanskoj Takumi vještini i visokim standardima izvrsnosti, članovi Hrvatskog origami društva, Sanja Srbljinović Čuček, Igor Petlevski i Želimir Zlatić, uživo su demonstrirali vještinu i preciznost izrade umjetničkih djela od papira. Uzvanike su oduševile i jednostavne, a opet impresivne instalacije zagrebačke kiparice Ide Blažičko, kao i modeli, odjeveni u tradicionalna kimona. Na Lexusovom eventu posjetitelji su imali priliku premijerno kušati Malvaziju Selekcija 2017, autorsko vino Gianfranca Kozlovića, koje će tek u siječnju 2020. biti na tržištu. Gostima koji preferiraju crvena vina poslužena je Santa Lucia Noir 2015, koju je vinar donio iz osobne arhive.

Tekst i fotografije: Press

Pročitajte i...

Otvorena je izložba Natura Vita u Galeriji Kranjčar

Predstavljeni su radovi Sandra Đukića, Nenada Šaljića, Renate Poljak, Ivana Prerada, Zlatana Vehabovića i Mirjane Vodopije

Od četvrtka u Zagrebu pogledajte novu izložbu fotografija Aleksandre Orlić

Izložba se može pogledati od 5. do 10. srpnja u galeriji Kranjčar

Đurđa Tedeschi još jednom potvrdila da stil ne poznaje godine

Sinoć je svečano otvorena izložba "Ogledna soba" Saše Šekoranje u galeriji Kranjčar, a pažnju je svojom odjevnom kombinacijom definitivno ukrala Đurđa Tedeschi

U galeriji Kranjčar se otvara izložba svestranog Saše Šekoranje

U zagrebačkoj galeriji Kranjčar ovog tjedna vrata otvara izložba svestranog Saše Šekoranje pod nazivom "Ogledna soba"

▲ Povratak na vrh