Hvar (ponovno) proglašen najboljim europskim otokom

06.10.2021.

...a na top listama po izboru putnika našao se i Dubrovnik

I ove godine, 34. put zaredom, američki Conde Nast Traveler proglasio je najbolje svjetske destinacije prema odabiru čitatelja. Odredišta su procjenjivana na temelju kriterija relevantnih za kategoriju ocjenama od loše do izvrsne, u razdoblju od 01. travnja do kraja svibnja 2021. Usprkos restrikcijama putovanja zbog pandemije, mnogi su ipak uspjeli uživati u putovanjima pa je preko 800,000 čitatelja sudjelovalo u odabiru svoje omiljene destinacije.

Favorit među putnicima je Portugal koji se našao na vrhu liste 20 najboljih zemalja. Hrvatska se također našla na istom popisu, u ‘zlatnoj sredini’ – na devetom mjestu, iza Italije, Islanda i Grčke, te ispred Turske, Norveške i Maldiva.

Hvar je proglašen najboljim otokom u Europi, prestigavši grčki Mykonos. Na listi se našlo još 7 grčkih otoka, te Mallorca, Korzika, Capri i britanski Jersey između ostalih.

Naš otok lavande, izvrsnih vina i modrog mora nije jedino mjesto koje turisti u Hrvatskoj apsolutno obožavaju: na popisu najboljih svjetskih gradova našao se Dubrovnik.

Na petom mjestu, iza San Miguel de Allende u Meksiku, San Sebastiana u Španjolskoj, austrijskog Salzburga i talijanske Siene, biser Jadrana, svjetski poznat i zbog serije ‘Igra prijestolja’ ne prestaje privlačiti brojne putnike iz godine u godinu.

Osim šetnje kamenom popločanim ulicama i posjeta zidinama, preporuča se i odlazak na bajkoviti Lokrum, s paunovima, botaničkim vrtom i samostanom, a ovaj podsjetnik na neke drage destinacije i pretraživanje nekih još nepoznatih navodi nas na maštanje o sljedećem godišnjem odmoru i naravno, putovanjima.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Hvar proglašen jednim od najboljih otoka na svijetu

Condé Nast Traveler objavio je top listu svjetskih otoka, a među njima je i naš najsunčaniji otok

U ponedjeljak počinje uzbudljivo kulturno ljeto na Hvaru

Čekaju nas sjajne predstave, koncerti i još puno toga!

Toni Rico snimio odličnu kampanju na Hvaru

Hrvatski dizajner predstavlja kampanju snimljenu na njegovom voljenom Hvaru

Anna Wintour napušta Vogue?

Glavna urednica Voguea i umjetnička direktorica Condé Nasta uskoro bi mi mogla napustiti ove pozicije

Što će se zapravo dogoditi sa slavnim modnim fotografima optuženima za seksualno uznemiravanje?

New York Times je u subotu objavio veliku priču u kojoj donose svjedočanstva modela koji si bili žrtve seksualnog uznemiravanja dvaju modnih fotografa, Brucea Webera i Marija Testina. Anna Wintour je nedugo nakon toga objavila da više neće surađivati ni s jednim od dvojice slavnih fotografa. No, hoće li to doista biti tako?

Jeste li već čuli za akademiju za influencere?

Tko želi biti influencer kad odraste? Za sve zainteresirane, Condé Nast Italia nudi službenu edukaciju i diplomu!

▲ Povratak na vrh