5 zlatnih savjeta koji će vam pomoći kod pakiranja

16.05.2019.

Kako pametno spakirati kovčeg za godišnji odmor?

Vrijeme godišnjih odmora sve nam se više bliži. I koliko god svi voljeli putovati, većina nas se zbilja ne voli pakirati. Često smo limitirani brojem stvari koje stanu u naš kovčeg, a ako putujemo avionom moramo paziti i na kilažu naše prtljage. Upravo zato, donosimo vam pet zlatnih savjeta koji će vam pomoći da se spakirate s čim manje muke te da, kada stignete na svoju destinaciju, ne žalite zbog onoga što ste sa sobom ponijeli.

  1. Kozmetika u malim pakiranjima

Veliki šampon, regenerator i pasta za zube možda se ne čine kao neki problem, no kada u svoju toaletnu torbicu dodate desetak komada kozmetike u standardnoj veličini, imate itekako što za nositi. Kada bolje razmislite, za kraća putovanja vjerojatno nećete trebati šampon za kosu koji sadrži dozu veću od one za dva pranja, a i malena, putna pasta za zube će poslužiti. Uštedjet ćete prostor, a i na kilaži svoje prtljage ako putujete avionom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evangelie Smyrniotaki (@styleheroine) on

  1. Cipele koje pristaju na mnogo kombinacija

Umjesto cipela koje pristaju na možda dvije haljine iz vašeg ormara, na putovanje radije ponesite one nešto jednostavnijeg dizajna koje će pasati uz sve što ste od odjeće spremili. Uz tenisice koje su must have na svakom putovanju, odaberite i jedan par cipela koji ćete moći nositi na sve odjevne kombinacije koje ste odabrale za večernje izlaske.

  1. Planirajte outfite

Umjesto da bez plana ubacujete komade u svoj kovčeg da biste kasnije shvatili da ništa ni s čime ne paše, uzmite si vremena i promislite o svojim kombinacijama. Uparite ih do kraja i tek onda spremite, naravno, imajući na umu prigode i vremensku prognozu koja vas očekuje. Tako ćete izbjeći višak koji će zauzimati prostor u vašem kovčegu, a koji nećete nikada odjenuti. Također, već ćete unaprijed znati da ćete se osjećati odlično u svemu što ćete tijekom svog putovanja nositi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evangelie Smyrniotaki (@styleheroine) on

  1. Ne spremajte debele jakne u kovčeg

Putujete li avionom, imajte na umu da tijekom leta često može biti vrlo hladno. Zato svoju jaknu ostavite na sebi, uštedjet ćete prostor u kovčegu koji bi ona zauzela, a imat ćete nešto toplo ako zahladi.

  1. Traperice spašavaju svaki outfit

Čak i ako putujete negdje gdje je toplo, nikada ne znate hoće li iznenada zahladiti. Zato je sjajno uz sebe imati klasičan par traperica koji će spasiti stvar u slučaju hladnijih temperatura. Osim toga, radi se o klasiku koji pristaje na sve, pa ćete morati manje razmišljati o slaganju odjevnih kombinacija. Radije ponesite jedne traperice nego pet komada hlača oko kojih ćete razbijati glavu kako ih kombinirati.

 

Piše: T.L.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

U ovom chic hotelu na Santoriniju se definitivno vidimo

Tko kaže da ne možemo već početi planirati buduće zaslužene odmore?

Maštamo o chillanju uz ove bazene

Inspirativne lokacije za odmor iz snova

Pet indijskih gradova koje morate posjetiti

Indija je zemlja s tisuću lica i nitko nikad tamo nije otišao potpuno spreman za ono što ga je dočekalo

Što je melatonin i zašto je odličan saveznik u borbi protiv starenja?

Sastojak koji se isplati uključiti u dnevnu rutinu njege lica

Optimistični instagram profili

Virtualne adrese koje nas ovih dana čine optimističnijima

Instagram profili koji će vam pomoći da se osjećate bolje

▲ Povratak na vrh