Sedam genijalnih serija koje su prije prikazivanja umalo otkazane

31.01.2021.

Na jednom smo mjestu okupili drage nam serije koje su prije prikazivanja umalo otkazane

Radi se o serijama koje su vam zasigurno poznate i koje ste vjerojatno gledali i više nego jednom. To su kultne serije koje su takve postale s vremenom jer su na samim početcima autori i publika u njih itekako sumnjali. Otkrije o kojim se serijama radi:

Big Bang Theory

U originalnom pilotu nisu se pojavili poznati glumci iz serije Kaley Cuoco, Kunal Nayyer i Simon Helberg te je CBS odmah otkazao seriju. Ipak, tvorcima su odlučili dati drugu šansu s drugom glumačkom ekipom što se pokazalo uspješnim, a spomenuti glumci u posljednjoj su sezoni zarađivali milijun dolara po epizodi serije.

Breaking Bad

Ovu su hvaljenu seriju odbile televizijske kuće FX, TNT i HBO. Nikome se nije svidjela tematika te su olako odbili ideju koju je zatim prihvatila kuća AMC. To im se itekako isplatilo jer su stvorili jednu od najhvaljenijih serija ikad snimljenih koja dijeli prvo mjesto sa serijama Game of Thrones i Band of Brothers na IMDB-ovoj listi najboljih serija.

Buffy The Vampire Slayer

“Buffy The Vampire Slayer” je isprva trebao biti film, no redatelj Joss Whedon je odustao od tog koncepta i raspisao svoju ideju u obliku serije koju je zatim ponudio Foxu i NBC-ju. Oni su je odbili, no prihvatio ju je WB Television Network te je Buffy uskoro postala jedan od najprepoznatljivijih likova iz TV serija, a Whedon je postao redatelj prvih dvaju filmova o Avengersima.

Friends

Omiljenu seriju iz devedesetih odbila je testna publika kojoj se likovi tijekom gledanja pilota nimalo nisu svidjeli. Na NBC-u su tada donijeli ispravnu odluku i odlučili ipak snimiti seriju s manjim budžetom i to se pokazalo kao sjajna odluka. “Prijatelji” su jedna od najgledanijih serija u povijesti, a aktualni su i danas pa primjerice Netflix od veljače u ponudi ima sve sezone dostupne za gledanje.

Sopranos

Sopranosi su prvo ponuđeni CBS-u, no u to se vrijeme serija činila vrlo nasilnom i teškom za gledanje. Autor serije David Chase tada je scenarij ponudio HBO-u koji još nije bio toliko uspješan, ali je odmah prihvatio ponudu i stvorio jednu od najhvaljnijih serija koja iza sebe ima pet Zlatnih globusa.

Stranger Things

Za činjenicu da je serija “Stranger Things” umalo otkazana već ste vjerojatno čuli. Braća Duffer napisali su scenarij koji je odbilo gotovo 20 TV kuća jer su smatrale da odraslu publiku neće zanimati dogodovštine klinaca usred Indiane. Ipak, brzorastući div Netflix je prepoznao potencijal ove serije i stvorio jednu od najboljih serija u posljednje dvije godine.

The Walking Dead

Serija The Walking Dead emitira se već gotovo osam godina, a manje je poznato da je snimljena prema stripu Roberta Kirkmana i Tonyja Moorea. Prvi scenarij su odbili ABC, Fox, FX i TNT, dok su NBC i HBO pokazali interes uz uvjet da serija bude manje nasilna. Autori serije na to nisu pristali pa je seriju preuzeo AMC i tako stvorio drugu najgledaniju seriju danas.

Piše: N.B.
Foto: Screenshot

Pročitajte i...

Ipak se događa: 'Prijatelji' se ponovno okupljaju na setu!

Što možemo očekivati od najavljenog reuniona?

Ludi ste za „Prijateljima“? Kladimo se da ovo ipak ne znate o njima!

Tko je od glumaca privatni vlasnik ružnog bijelog keramičkog psa iz Joeyevog stana? Koja je slavna plavuša bila prvi izbor za Phoebe? Tko je na setu umirao od straha kad bi kroz kadar prošla kućna ljubimica patka?

Savjeti za samonjegu koje potpisuje Winona Ryder

Recept za prirodnu ljepotu i wellbeing četrdesetosmogodišnje glumice koja je ovih dana pod dodatnim reflektorom zahvaljujući novoj hit seriji…

Serijska moda: najfashion serije aktualne sezone

Najbolje od kostimografije hit serija koje su obilježile godinu

Binge-lista: 5 serija koje će obilježiti jesen

Kad krenu jesenje kiše, bit ćemo spremne za binge

Citati iz “Prijatelja” koje možete iskoristiti u raspravi

Osim službenog profila kultne serije iz 90-ih, na Instagramu je i pregršt neslužbenih “Friends” profila koje su otvorili njihovi fanovi, s pregršt duhovitih citata…

▲ Povratak na vrh