Šest stvari koje uspješne žene rade u siječnju

04.01.2018.

Otkrijte što uspješne žene rade početkom svake godine kako bi povećale svoj uspjeh na svim životnim poljima

Siječanj je mjesec koji nam daje priliku za novi početak i postavljanje novih ciljeva koji nas mogu izuzetno motivirati. To znaju i koriste sve uspješne žene koje svaki novi početak godine koriste za poboljšanje na svim životnim poljima. U nastavku doznajte kojih šest stvari rade u siječnju i inspirirajte se njihovim navikama:

1. Postavljaju si ciljeve za novu godinu

Svaka uspješna žena zna da je postavljanje ciljeva početkom godine nužno za uspjeh u privatnom i poslovnom svijetu. Dobar cilj dat će vam dugoročnu viziju i kratkoročnu motivaciju.

2. Velike ciljeve pretvaraju u manje

Dobro je imati velike ciljeve i planove, no to ne znači da si trebate nagomilati obveze i preopteretiti se kako biste ih postigli. Uspješne žene stoga velike ciljeve pretvaraju u manje i ispunjavaju ih jedan po jedan, sve dok ne dođu do konačnog cilja.

3. Zapisuju ciljeve u kalendar

Rokovi su često okidač za stvaranje stresa, no ponekad je dobro zadati si vremenski rok za obavljanje poslova. To će vam poslužiti kao odlična motivacija da ostvarite ono što ste si zadali.

4. Naprave listu stvari koje nisu napravile u prethodnoj godini

Umjesto da žale za onim što nisu stigle ili mogle napraviti, uspješne žene početkom nove godine zapisuju sve svoje neostvarene planove, ciljeve i želje i nastoje ih ostvariti u idućih 12 mjeseci.

5. Zamisle osobu koja ne vjeruje u njih

Ponekad je teško pronaći motivaciju za obavljanje nekog posla, no postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći u tome. Jedan od njih je taj da početkom godine zamislite osobu koja ne vjeruje da možete uspjeti i da ste sposobni nešto odraditi. To će vas motivirati da budete najbolji u svemu što radite.

6. Bude se sat vremena ranije nego prošle godine

Sat vremena u danu puno znači, pogotovo ujutro kad smo najproduktivniji. Imajte to na umu kad budete uključivali svoj alarm za sutra – i tijekom cijele godine.

Piše: B.P.
Foto: @oliviarink Instagram

Pročitajte i...

Devet stvari koje uspješne žene rade prije devet ujutro

Kvalitetna jutarnja rutina prvi je korak prema uspjehu

Pet lekcija koje smo naučili od uspješnih slavnih žena

Inspiraciju i motivaciju često tražimo u riječima poznatih uspješnih žena

Koje knjige čitaju uspješne žene?

Donosimo vam omiljene knjige uspješnih žena među kojima su Beyonce, Jessica Alba i Tyra Banks

▲ Povratak na vrh