Sutra se u Zagrebu otvaraju tri izložbe koje morate posjetiti

17.01.2018.

U Klovićevim se dvorima otvara prva od tri neviđene izložbe o Vlahi Bukovcu, u galeriji Šira samostalna izložba Valerije Cerovec i Antonije Bačić, a u Laubi izložba "Hrvatske planine" Stipana Tadića

Galerija Klovićevi dvori i Kuća Bukovac sutra otvaraju prvu od tri predviđene izložbe o Vlahi Bukovcu, “Vlaho Bukovac – Pariško razdoblje 1877. – 1893.”. U Zagreb tako dolaze neka od najpoznatijih djela ovog hrvatskog autora koji je otkriven u Parizu, a u britanskim visokim krugovima bio je prava slikarska zvijezda.

Djela za izložbu u Galeriji Klovićevi dvori dolaze iz Velike Britanije, Francuske, Slovenije, Srbije, Vojvodine, Crne Gore, a posebna atrakcija izložbe monumentalna je kompozicija Isus prijatelj malenih iz crkve Franjevačkog samostana u Tomislavgradu impozantnih dimenzija 3 x 4,40 metra, koja je nagrađena na pariškom Salonu 1888. godine. Zanimljivo je da će ova slika sad po prvi put biti predstavljena hrvatskoj javnosti. Izložba će biti otvorena od 18. siječnja do 11. ožujka.

U galeriji Šira Akademije likovne umjetnosti, otvara se pak samostalna izložba Valerije Cerovec i Andreje Bačić pod nazivom “Između tijela blago promjenjivo”. Radi se o zajedničkom radu u kojem umjetnice opisuju različite prostore koji se pojavljuju i nestaju između dvoje ljudi. Izložba se otvara u 19 sati, a više o njoj možete saznati ovdje.

Osim toga, u Laubi – kući za ljude i umjetnost sutra se u 20 sati otvara izložba “Hrvatske planine” Stipana Tadića. Radi se o izložbi na kojoj će autor izložiti svoje slike hrvatskih planina inspirirane naivnom umjetnošću, a više o svemu možete pročitati ovdje.

Piše: N.B.
Foto: Wikimedia Commons / Facebook

Pročitajte i...

Gustav Klimt i rijetko viđena djela bečke galerije Belvedere u Zagrebu

U Galeriji Klovićevi dvori u četvrtak, 9. veljače, otvara se izložba „Izazov moderne: Zagreb – Beč oko 1900.“, koja će po prvi put istodobno predstaviti djela zagrebačkih i bečkih protagonista secesije na području slikarstva, skulpture i arhitekture

Reset Design_New working models

Izložba španjolskog produkt dizajna

'Reset Design_New working models' otvara se u Galeriji Klovićevi dvori 11. prosinca

Pejzaž u fotografiji

Otkrijte bogatstvo i raznovrsnost talijanskog krajolika na izložbi koja se otvara 7. lipnja

Klasični Rim na tlu Hrvatske: arhitektura, urbanizam, kultura

Galerija Klovićevi dvori pripremila je novu izložbu

Pogled u suvremenu talijansku umjetnost

Od 18. veljače do 30. ožujka u Galeriji Klovićevi dvori održat će se izložba 'Venti per una'

▲ Povratak na vrh