Tjedan u 4 zida sa Sašom Šekoranjom

09.05.2020.

Gdje i kako naš omiljeni cvjećar provodi izolacijske dane

Novi gost naše rubrike Moja 4 zida je cvjećar, slikar, dizajner interijera, zapravo pravi renesansi čovjek, Saša Šekoranja! Njegov izolacijski tjedan donosimo u nastavku.

U Istru sam došao prije dva mjeseca, a kako ovdje živim puno usporenije negoli  u Zagrebu, ponekad nisam siguran ni koji je dan u tjednu. Malo se dosađujem, malo radim, dokoličarim, sanjarim,  uređujem vrt, slikam, prošetam do mora, a uvečer sam već u devet sati u krevetu. Pogledam neki film o umjetnosti i nakon toga gasim svjetlo.

 Iako svuda uokolo rastu divlje artičoke koje su mi doslovno nadohvat ruke, ja sam se „navukao“ na rižu na mlijeku. Jedem je doslovno svaki dan!

Tek sam nedavno počeo ponovno izlaziti sa svog imanja i ići u duge šetnje uz more.  Disciplinirano se držim svih preporuka stožera i iznimno me živciraju ljudi koji ovu situaciju doživljavaju olako. Nedostaju mi prijatelji, ali nisam tip za Vibere i Skypove. I to me živcira!

U vrtu sam posadio razne vrste cvijeća, a kako i po okolnim livadama rastu  fantastične divlje vrste, pravi mi je užitak ići u branje i slagati bukete.

Cvijeće mi je neiscrpni izvor inpiracije i kao slikaru, pa ne prođe dan da je ovjekovječim barem jednu travku ili cvjetnu glavicu. Dok radim, volim slušati glazbu, a posljednjih dana najviše stare Arsenove pjesme…

U Zagrebu živim u stanu, pa u Istri svaki trenutak koji mogu provodim vani, u vrtu, koji je ujedno i moja „radionica“.

U ponedjeljak se vraćam u Zagreb jer ponovno otvaramo cvjećarnicu. Nakon potresa i svega što nam se desilo, želim ljude razveseliti ljepotom, darovati im izloge koji će im vratiti osmijeh na lice.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Saša Šekoranja

Pročitajte i...

Osjetite dašak Pariza u Zagrebu

Potražite božićnu bajku u Borboleta trgovinama

Tjedan u 4 zida s Idom Prester

Kako izolacijske dane provodi disko princeza

Tjedan u 4 zida s Anom Petričić Gojanović

PR mastermind Ana Petričić Gojanović nova je gošća rubrike "Moja 4 zida"

Borboleta - najpoželjniji dar pod borom

Limited edition Borboleta božićnih narukvica potpisuje Saša Šekoranja

Saša Šekoranja i Borboleta zajedno u božićnoj čaroliji

Poznati brend nakita Borboleta i renomirani umjetnik Saša Šekoranja donose nam najljepšu božićnu bajku ove godine, ispričanu kroz limitiranu ediciju ručno oslikanih pakiranja i uređenje interijera

▲ Povratak na vrh