Trebate li reći prijateljici da ju njezin partner vara?

21.12.2016.

Nezgodna je i ružna situacija saznati da ste žrtva prevare

Stručnjaci tvrde kako je od dileme reći ili ne, puno važnije na koji način prijateljici saopćiti lošu vijest.

Ova već sama po sebi neugodna situacija može se dodatno zakomplicirati ako ste dobri s obje strane, ako su u cijelu priču upletena i djeca, ako znate da je vaša prijateljica već prošla kroz slična bolna iskustva… Odlučite li prijateljici otvoriti oči, ovo su stvari koje bi trebale imati na umu.

Morate biti sigurni da ste u pravu. Prije nego prijateljici obznanite da ju partner vara, uvjerite se da je to doista istina. Najgore što možete napraviti jest iznositi lažne optužbe i/ili započeti svađu i unijeti razdor u njihovu vezu bez osnove.

Nemojte okolišati, budite izravni i potpuno iskreni. Kažite joj isključivo ono što znate i nemojte dodavati nepotrebne detalje, kao ni implikacije za bilo što osim onoga što pouzdano znate da je istina.

Lošu vijest saopćite joj u četiri oka. Nemojte to činiti u kafiću ili bilo kakvom drugom javnom mjestu. Dajte joj priliku da se suoči s novostima bez da se osramoti svojom reakcijom na njih. Jer ne želite da se suzdržava i da zapravo ne zna kako odreagirati.

 

profimedia-0288313534

 

Morate joj pokazati valjani dokaz. Ovo je nešto što je dobro imati za slučaj da vam prijateljica ne povjeruje. Imajte razumijevanja prema njoj i prvo joj kažite što znate, a tek kasnije kad se ukaže prilika pokažite i dokaz koji imate.

I možda najvažnije od svega, budite joj maksimalna podrška. Bez obzira kakva bila njena odluka, željela ona nekoliko idućih dana provesti samosažalijevajući se ili odmah otići i započeti novi život. Budite uz nju što god joj bilo potrebno.

Fotografije: profimedia
Izvor: Cosmopolitan.hr

Pročitajte i...

7 novih romantičnih komedija koje su dostupne za streaming sada

Pripremite watchlistu za kišne ljetne večeri ili vruća popodneva spušenih roleta

Korisni savjeti za treniranje ljeti

5 stvari o kojima trebate voditi računa pri vježbanju u ljetnim mjesecima

Marilyn Monroe o ljepoti, ludilu i užitku u kašnjenju

"Dajte curi prave cipele i može pokoriti svijet."

Kako naš mozak doživljava romansu?

Znanstvenici su zaključili da ljubav koju osjećamo pokreće određene dijelove našeg mozga

▲ Povratak na vrh