Tri načina pripreme turske kave: za dobro jutro, nakon ručka i za druženje s prijateljicama

09.12.2019.

Bilo da je pijete ujutro, tijekom dana na poslu ili je ona povod za druženje s frendicama, kava će vas kao piće bogato kofeinom održati budnima i dati vam dovoljno energije za sve ono što trebate izvršiti tijekom dana. Iako vjerujemo kako imate svoj način pripreme kave, predlažemo da od sada način pripreme kave prilagodite dobu dana kada je pijete.

JUTARNJA KAVA

Većini je to obavezan ritual za početak dana. Ako ga propustimo, posljedice osjećamo kasnije tijekom dana. Za sve one tegobe koje osjetimo kasnije kažemo: “Nisam popila kavu jutros i sad…”. Kava ujutro razbuđuje i zato je važno da ona prva jutarnja kava bude najkvalitetnija. Dobra je navika izbaciti gotove pripravke iz jutarnje rutine i piti Arabesca Minas mljevenu kavu pripremljenu na ovaj način:

 1. Zakuhajte vodu u posudi
 2. Dodajte željenu količinu Arabesca kave
 3. Promiješajte
 4. Zagrijavajte do podizanja pjene

 

POPODNEVNA KAVA

Poslije ručka na poslu često osjećate potrebu da barem malo odspavate? To je najčešće od brze hrane (tko bi joj odolio) i osjećaja sitosti. Kada tijekom dana pijete kavu na poslu, ona će vam pomoći da profunkcionirate i dobijete energiju za drugi dio radnog vremena.

Tijekom posla pripremite Arabesca Minas mljevenu kavu s kojom će cijeli ured zamirisati, a vama će aroma mirisa kave izmamiti pozitivne emocije i ostatak dana ćete dočekati puno boljeg raspoloženja.

 1. Stavite Arabesca kavu u posudu
 2. Ugrijte da pusti aromu
 3. Prelijte vrućom vodom
 4. Zakuhajte do podizanja pjene

 

VEČERNJA KAVA

Bilo da se ispija s prijateljicama ili uz gledanje omiljene serije, ova kava neka za vas bude šalica sreće. Način pripreme neka odgovara dobu dana i pripremite Arabesca Minas mljevenu kavu s trikom odlijevanja i dolijevanja vode. Okus ostaje isti zahvaljujući kvaliteti same kave, a po želji je obogatite mlijekom ili drugim omiljenim dodatkom. Kava neće ometati san, a kada se naspavate znate kako dalje pripremati svoju omiljenu kavu kroz dan.

 1. Ulijte vodu u posudu
 2. Zakuhajte i odlijte jednu šalicu vode
 3. Dodajte Arabesca kavu
 4. Promiješajte i pustite da zakuha
 5. Ulijte šalicu odlivene vode

Tekst, fotografije, video: Press

Pročitajte i...

ELLE foodtrend: popularna alternativa klasičnoj kavi

Za one koji su umorni od obične kave

Pripremite svoj mirisni kućni piling od kave

Iskoristite talog turske kave i pripremite mirišljavi piling za vašu kožu

Može li nam kava produžiti život?

Novo istraživanje tvrdi da može!

▲ Povratak na vrh