Tri razloga zašto uspješne žene vole ponedjeljak

07.05.2018.

Ponedjeljak može biti najgori ili najbolji dan u tjednu, sve ovisi o našoj percepciji i stavu

Rijetki među nama obožavaju svoj posao toliko da se vesele ponedjeljku. No, strah od tog prvog dana u tjednu najgore je što si možete učiniti jer osim što ćete biti pod stresom u ponedjeljak, osjećat ćete se loše i tijekom cijele nedjelje.

Zato vam u nastavku donosimo tri razloga zašto uspješne žene vole ponedjeljak koji će vas natjerati da i sami propitate svoj stav o tom danu.

On je šansa za novi početak

Svaki je ponedjeljak nova šansa za započeti neku novu naviku. To ne moraju biti drastične promjene, već male navike koje će nam uljepšati i olakšati dan kao što je primjerice šetnja kući s posla drugačijim putem nego inače ili možda vožnja bicikla. Mogućnosti za nove navike su beskrajne, a na nama je da ih prihvatimo i usvojimo.

To je najproduktivniji dan u tjednu

U ponedjeljak imamo puno energije nakon vikenda i zato na taj dan možemo obaviti puno toga. Iskoristite ponedjeljak za velike planove i realizaciju ciljeva za koje više nemate volje na kraju tjedna.

Daje nam šansu za promjenu

O da, i znanstvenici su potvrdili da oni koji dijete započinju u ponedjeljak izdrže duže i postignu bolje rezultate. No, vi odaberite bilo koji drugi cilj koji već dugo želite ostvariti neovisno o tome je li to učlanjenje u teretanu ili knjižnicu, vrijeme da napokon počnete kuhati kod kuće ili pak krenete na satove plesa.

Piše: N.B.
Foto: @vivaluxuryblog

Pročitajte i...

Osam dnevnih rituala koji će vas uzemljiti

Udahnite jutarnji zrak, priuštite si čašu vina... Ovi laki zahvati u svakom danu dat će vam potrebnu snagu bez obzira na to u kojoj ste fazi tranzicije u «novu normalu»

Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

Simbolički gledano, naš je život posljednjih tjedana nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a 2020. godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

ELLE 5 beauty minuta: Tena Bašić

Poznata make-up artistica otkrila nam je svoju beauty i wellness rutinu u danima izolacije!

Izolacija udvoje: kako da vam veza preživi karantenu?

Da vam prisilni medeni mjesec ne preraste u Isijavanje

Kako izdržati izolaciju kad živite s cimerima?

Biti u karanteni sam je teško, ni u društvu najvoljenijih nije lako, a kako je kad ste 0-24 „zatočeni“ s osobom s kojom ne dijelite ni krevet ni gene već stanarinu? Napeto!

Kako prestati dodirivati lice

Trikovi koji će vam pomoći da što manje dodirujete lice

Vrijeme je da se otarasimo ove loše navike

▲ Povratak na vrh