U Splitu otvoren muzej posvećen seriji Game of Thrones

27.05.2019.

Što povezuje Splićane i GoT?

Obožavatelji fantastičnog svijeta Georgea R. R. Martina sada već tradicionalno obilaze Dubrovnik, Klis i Šibenik kako bi upili dašak atmosfere na mjestima gdje su snimane dramatične scene kultne serije Igra prijestolja, a sada su dobili još jedan dodatan razlog da Hrvatsku stave na svoju putničku rutu.

 

 

Naime, početkom svibnja svoja je vrata u samom centru Splita, na adresi Bosanska ulica 9, otvorio Game of Thrones muzej. Tamnih zidova, prigušenih svjetala i mračnog ozračja, muzej se prostire na 300 kvadratnih metara, a svojim posjetiteljima nudi preko 100 različitih izložaka. Kako bi obožavateljima kultne serije čim bolje dočarao Srednji vijek, koji je bio inspiracija za legendarnu seriju, muzej je među svoje eksponate smjestio mačeve, makete gradova, kacige, kostime, lubanje te figure likova iz serije u prirodnoj veličini, od Jona Snowa preko Hodora pa sve do lijepe Daenerys.

 

 

Muzej se sastoji od pet tematskih soba, a vlasnik muzeja Luka Galić povodom je otvorenja izjavio kako među izlošcima možete prošetati uz stručno vodstvo koje će vam dati informacije ne samo o filmu već i o knjigama te o manje poznatim detaljima sa snimanja. Otvorenje muzeja dosad su popratili brojni strani mediji, a oduševljenje se brzinom munje proširilo društvenim mrežama. Muzej je otvoren svakog dana od 9 sati ujutro pa sve do 22 sata, a ako je suditi po broju obožavatelja koji ova legendarna serija ima u čitavom svijetu, vjerujemo kako će Split postati destinacija koja će se mnogima naći na must-see listi.

 

Piše: T.L.
Foto: Game of Thrones Museum Split

Pročitajte i...

Dugo očekivano otvorenje jednog od najpoznatijih muzeja na svijetu

MoMA je ponovno otvorila svoja vrata publici 21. listopada

Emmy report: ugodna i neugodna iznenađenja među nominacijama!

Kontroverzne odluke u nominacijama za prestižnu nagradu

Što su zvijezde serije "Game of Thrones" nosile na premijeri u Belfastu?

Dok čekamo iduću epizodu uživamo u kombinacijama naših omiljenih zvijezda

▲ Povratak na vrh