Upoznajte Nikicu Jurkovića

19.07.2019.

Umjetnik čiji izričaj odražava energiju modnog brenda

Svatko od nas doživljava umjetnost na svoj način, kao što svatko ima svoj način gledanja koji mu je okosnica svakodnevnog promišlja. Filozofija ponašanja svakog od nas temelj je odgoja, osobnosti, karaktera, ali i iskustva. Sve to svatko od nas preslikava, svjesno ili nesvjesno, na osobnu estetiku, odnosno stil.

Jedna je točka dovoljna da pokrene svijet, ispriča životni vijek i zaokruži kompoziciju, riječi su koje stoje u uvodu opisnog dijela izložbe umjetnika Nikice Jurkovića, koji je svoje radove nazvao – Usputna fascinacija. U videu u nastavku možete čuti što je Nikici usputna fascinacija i što sve njome doživljava. Prepoznat ćete, vjerujem, u njegovim riječima i sebe.

 

 

Često zbog životnog tempa i užurbanosti kojoj smo svakodnevno izloženi ne čujemo, ne vidimo i ne upijamo sve ono što nas okružuje iako bismo trebali. Trebali bismo prepoznati čaroliju u svemu čemu smo izloženi. To je zapravo i misija brenda u čijim se kampanjama promišlja, odabire i ističe sve ono što je prirodno, originalno, jer je samim time i jedinstveno. Upravo zato ovaj brend pod svojim okriljem okuplja umjetnike iz svih niša koji jednostavno dišu i prate beatove koji su odraz uspješnosti i prisutnosti imena Adidas.

 

 

U ovom su slučaju nove tenisice Supercourt bile platno dizajnera brenda koji su osmislili tenisice i pretočili u njih viziju koja se gradila desetljećima. Tako su elementi dizajna iz prošlosti ponovno uspješno došli na ulice. Ove tenisice zadržavaju elemente klasičnog dizajna uz evoluciju bijelih tenisica za svaki dan i jedne su od deset arhivskih modela koji pripadaju kolekciji pod nazivom Home of Classics. Novom kolekcijom brend odaje počast svojoj liniji klasičnih bijelih tenisica koje su desetljećima bile dio života raznih generacija, kultura i stilova.

Tekst: Ma.D.
Fotografija: Instagram

Pročitajte i...

Ova odjeća natjerat će vas da počnete vježbati

Moda koja će vas natjerati da zavolite vježbanje

Intervju: Nika Turković

Sve o novom singlu i daljnjim planovima!

Beyoncé na Instagramu raspakirala adidas x IVY Park kolekciju

Što se krije u jednoj od najiščekivanijih kolekcija sezone?

Otkriveno što se krije u misterioznim Prada x Adidas vrećicama

Prvi modeli kolaboracije uskoro u trgovinama!

▲ Povratak na vrh