Uz pomoć kojih trikova uspješne žene preživljavaju radni tjedan?

29.08.2017.

Vrlo često ono što vas sprečava da napredujete i uspijete može biti vaš negativan tijek misli. Zato vam donosimo nekoliko trikova koje koriste uspješne žene kako bi svoj pogled uvijek zadržale na cilju

Biti pozitivnog i smirenog uma nije uvijek lako. No, jednom kad naučite razmišljati i reagirati racionalno u svakom trenutku, ništa vas više neće moći spriječiti na putu do uspjeha. Zato vam u nastavku donosimo nekoliko trikova koje koriste uspješne žene, a koji im pomažu da što lakše “prežive” radni tjedan i pritom ostanu hladne glave na putu do svog cilja.

Korištenje moći vizualizacije

Moć pozitivnog razmišljanja u obliku vizualizacija je doista čudesna. Zamislite sebe kao uspješnu osobu i razmišljajte o sebi pozitivno na svakom koraku do tog cilja jer pozitivnim stavom i fokusiranjem na svoje ciljeve doista možete privući uspjeh. To, dakako, ne znači da možete pustiti sav posao i zamišljati sebe na poziciji neke uspješne osobe, već da ćete uz naporan rad i pozitivan stav i vjeru u sebe puno lakše doći do cilja.

Odustajanje nije opcija

Emma Stone i Ryan Gosling kao Mia i Sebastian u filmu “La La Land” uspjeli su samo zato što su bili ustrajni i onda kad su htjeli odustati. Iako se radi o fiktivnim likovima iz filma, redatelj Damien Chazelle kroz njih je portretirao samog sebe i time je htio poručiti gledateljima da uspjeti u onome što želite i o čemu sanjate možete jedino ako ste u tome ustrajni. Vi ste jedina osoba koja je zaslužna za vlastiti uspjeh ili neuspjeh. Zato budite ustrajni u onome što želite postići jer jedino tako u tome možete uspjeti.

Strah je najveća kočnica

Ključni trenutci u kojima dobivamo priliku napredovati u karijeri obično su ispunjeni strahom. Prelazak na novi posao, preseljenje zbog bolje pozicije ili pokretanje vlastite tvrtke – sve su to prekretnice koje u nama bude veliki strah jer predstavljaju izlazak iz zone ugode. No, bez svojevrsnih rizika u karijeri ne možemo ni napredovati. Zato se nemojte prepustiti strahu već ga pobijedite i riskirajte ponekad.

Svi griješimo i nema smisla gristi se zbog toga

Krivnja može biti pravi kradljivac vremena, samopouzdanja i vjere u sebe. U ljudskoj je prirodi normalno griješiti, no te greške nas ne definiraju kao osobe, definira nas ono kako se nosimo s njima. Uspješni ljudi ne paničare kada pogriješe, oni uzmu stvar u svoje ruke, prepoznaju pogrešku i riješe je kako najbolje znaju. Svi griješimo i u tome niste sami, samo je važno znati preuzeti odgovornost.

Uvijek ima mjesta za napredak

Jednom kada dođete do cilja o kojem ste sanjali vaš put do uspjeha nije završio. To ne znači da ne smijete biti zadovoljni svojim uspjehom, upravo suprotno, budite ponosni na sebe, ali ostanite skromni i ne zaboravite da uspjeh znači konstantan rad na sebi. Upišite online tečaj, naučite novi jezik ili na neki drugi način uložite u svoj razvoj jer mjesta za napredak uvijek ima.

Tekst: N.B.
Foto: Carmen Grace Hamilton Instagram

Pročitajte i...

Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

Simbolički gledano, naš je život posljednjih tjedana nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a 2020. godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

ELLE 5 beauty minuta: Tena Bašić

Poznata make-up artistica otkrila nam je svoju beauty i wellness rutinu u danima izolacije!

Izolacija udvoje: kako da vam veza preživi karantenu?

Da vam prisilni medeni mjesec ne preraste u Isijavanje

Kako izdržati izolaciju kad živite s cimerima?

Biti u karanteni sam je teško, ni u društvu najvoljenijih nije lako, a kako je kad ste 0-24 „zatočeni“ s osobom s kojom ne dijelite ni krevet ni gene već stanarinu? Napeto!

Kako prestati dodirivati lice

Trikovi koji će vam pomoći da što manje dodirujete lice

Vrijeme je da se otarasimo ove loše navike

Optimistični instagram profili

Virtualne adrese koje nas ovih dana čine optimističnijima

Instagram profili koji će vam pomoći da se osjećate bolje

▲ Povratak na vrh