Vogue blagdanski stol

24.12.2015.

Lekcija iz postavljanja blagdanskog stola

Čitanje starih knjiga o bontonu možda isprva djeluje dosadno, ali ako vam u ruke dođe staro izdanje Vogue’s Book of Etiquette and Good Manners iz 1969. godine, svakako je prolistajte jer obiluje informacijama koje su iz današnje perspektive ne samo zanimljive, nego i vrlo korisne.

Jer danas živimo vrlo neformalno i opušteno, ne pridajući previše pažnje starim pravilima ponašanja ili recimo, postavljanja blagdanskog stola. Ipak, ako ovog Božića planirate ugostiti veće društvo, detalji poput razmaka među tanjurima, odabira stolnjaka, postavljanja ukrasa, jedaćeg pribora ili odabira pravilnih čaša, vaš blagdanski stol, ali i ugođaj u prostoriji, može transformirati u sasvim drugačije iskustvo.

Ova je knjiga poput vremeplova koji nas vodi u vrijeme kada su pristojnost i manire bili iznimno važni, ali suprotno današnjem mišljenju, takvi detalji nisu ubijali zabavu, već su cijelom događaju davali dozu elegancije i posebnosti. A takvi bi zajednički trenuci i trebali biti – posebni, veličanstveni i neizmjerno zabavni.

Zato ovog Božića svoj blagdanski stol učinite još svečanijim. Vogue zna kako.

Piše: Maja Karnik
Foto: Vogue

Pročitajte i...

Smak svijeta je blizu: Anna Wintour ne izlazi iz trenirke

Slavna urednica američkog Voguea jednom je navodno konstatirala kako je „Kim Kardashian najgori izum nakon sandala s čarapama“. A onda se predomislila i stavila ju na cover. Simbolički gledano, nova Kim u njezinom životu definitivno je - sportska odjeća!

VOGUE_RESERVED

Oduševila nas je ova modna suradnja

Kolekcija za noć u kojoj ćete blistati na podiju

Faretta zablistala na još jednoj naslovnici Voguea

Hrvatska manekenka Faretta osvanula je na španjolskom izdanju Voguea za kolovoz

Faretta dobila još jednu naslovnicu Voguea!

Hrvatskoj manekenki ovo je već četvrta naslovnica Voguea!

Za vikend nas u Močvari čeka najluđi drag party

U subotu nas nakon zagrebačke Povorke ponosa čeka tulum godine!

▲ Povratak na vrh