Ženska prijateljstva s malih ekrana

04.05.2018.

Donosimo vam listu najsnažnijih i najinspirativnijih ženskih prijateljstava iz naših omiljenih serija

Ako su vam dosadile reality zvijezde i nepotrebna dramatičnost i negativnost koju nam svakodnevno serviraju mediji, mi vam donosimo najbolja i najinspirativnija ženska prijateljstva iz naših omiljenih serija. Prijateljstva koja su snažna, realistično i pozitivno prikazana bez nepotrebne negativnosti i dramatičnosti.

Girls – Hannah, Marnie, Shoshanna & Jessa

Scandal – Abby i Olivia

Parks and Recreation – Leslie Knope & Ann Perkins

Broad City – Abbi & Ilana

Grace & Frankie – Frankie & Grace

Sex and the City – Carrie, Samantha, Miranda and Charlotte

Friends – Rachel & Monica & Phoebe

Piše: A.S.

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

S kim biste iz serije "Seks i grad" otišle na spoj?

Dvadeset i dvije godine nakon što je potpetica Carrie Bradshaw prvi put udarila u njujorški asfalt, prisjećamo se svih frajera koji su prodefilirali hit-serijom iz devedesetih, analizirajući kako nam Faca, Aidan, Smith, Steve i ostali izgledaju – u pop culture retrovizoru

For Crying Out Loud ili o plakanju

Svi smo iskusili da nam osjećaji prerastu obujam prsa, počnu silom navirati na oči i spuštati nam se niz obraze u tankim mlazovima. Iako se ponekad ljutimo što nam oči propuštaju protiv naše volje, rijetko što toliko pročišćuje kao kvalitetna porcija plakanja. No kolika je važnost plača danas, kad se čini da suze više ne moramo toliko kriti? 

Osvrni se gnjevno ili o bijesu

Sve nas povremeno preplavi osjećaj od kojega nam cijelo tijelo počne bridjeti, glas nam se promijeni, ruke tresu i čini se da smo na najboljem putu da se pretvorimo u gnjevno čudovište koje usput demolira cijele gradove. Bijes je na zlu glasu, kultura nas uči da ga potiskujemo i naučimo kontrolirati, no riječ je o emociji od koje možemo mnogo naučiti i koja nam može u mnogočemu pomoći. Kako upregnuti bijes da radi za nas?

Što je Slow TV i svjedočimo li nekom novom pokretu?

Kako je odjednom poraslo zanimanje za posve "obične" stvari?

Citati iz “Prijatelja” koje možete iskoristiti u raspravi

Osim službenog profila kultne serije iz 90-ih, na Instagramu je i pregršt neslužbenih “Friends” profila koje su otvorili njihovi fanovi, s pregršt duhovitih citata…

▲ Povratak na vrh