Beauty trikovi za očuvanje preplanulog tena

13.08.2020.

Mali vodič kako što duže održati brončani ten

Svi mi sami sebi djelujemo malo ljepše i zdravije kad nas sunce pomazi i uhvatimo nešto boje, ali kao što dobro znate, sve što je lijepo kratko traje. Povratkom u svakodnevicu ten se brže nego što bismo mi to voljeli vraća u svoje uobičajene tonove pa smo istražili načine kako ga što duže zadržati u punom sjaju.

Unutarnja i vanjska hidratacija
Stručnjaci ističu kako je upravo hidratacija ključan faktor u očuvanju brončanog tena. Vodite računa o tome da pijete dovoljno vode i redovito mažite lice i tijelo hidratantnim kremama.

Konzumirajte namirnice bogate beta karotenom
Trik kako očuvati preplanuli ten leži i u pravilnoj prehrani. Uvrstite batat, marelice, dinju, rajčice, špinat, mango i mrkvu u svoj ljetni meni i duže nego inače uživajte u svojem “sunkissed” looku.

Zaboravite na piling
Ručnik od frotira privremeno zamijenite glatkom krpom ili plahtom, a nakon tuširanja nemojte trljati kožu, već je lagano tapkajte kako biste ju osušili. Mehaničke pilinge na neko vrijeme zaboravite.

Piše: Lana Harjaček
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Top 10 najboljih proizvoda za samotamnjenje

Uz odgovarajuće proizvode za samotamnjenje moguće je potamniti kožu bez sunčevih zraka i zadržati preplanuli ten tijekom zimskih mjeseci

The science of sleep: šest savjeta za slađi san

Pazite li na higijenu spavanja? 

Prirodni sastojci koji izbjeljuju zube

Voljeli biste imati blještave bijele zube, a zazirete od skupih stomatoloških intervencija? U vašim kuhinjskim ormarićima zasigurno se krije neki od prirodnih izbjeljivača koji će vam pomoći u toj misiji. 

▲ Povratak na vrh