Čaša vina + beauty rutina – nezamisliv savez?

02.09.2019.

Kako alkohol utječe na izgled?

Čaša vina za kraj dana čini se kao savršeno sredstvo za opuštanje: oči sjaje, razina stresa opada, pokreti postaju slobodniji. No, ima li istine u tome da vas alkohol doista čini privlačnijima ili se to jednostavno tako čini?

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELLE MÉXICO (@elle_mexico) on


Kozmetičari, nutricionisti i dermatolozi smatraju kako alkohol nije najbolji prijatelj za vaš izgled. Doprinosi edemima, a uz zlouporabu može uzorokovati suhu kožu i prerane bore, tamne krugove oko očiju te gubitak mišićne mase. Ipak, zabave s vinom i koktelima odavno su važan dio našeg društvenog života i ne možete ih potpuno napustiti. Što odabrati?

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELLE MÉXICO (@elle_mexico) on

In vino veritas

Sav alkohol sadrži šećer. Ponekad se dodaje, nekad ne. Šećer i druge kemikalije ne dodaju se prirodnim, biodinamičkim vinima, pa se mogu smatrati sigurnijima.

Čarobni mjehurići?

Pjenušava vina su manje kalorična od onih bez mjehurića (80 kcal po čaši u usporedbi sa 120 kcal u crvenoj čaši). Ali djeluju brže. Uz “mjehuriće” je tako jednostavno reći “Da!” drugoj čaši, stoga budite oprezni.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELLE MÉXICO (@elle_mexico) on

Pivo ili vino?

Slijedite popularnu mudrost: “Ne miješajte pića od grožđa s onima od žitarica” ​​- inače riskirate da zaradite ozbiljnu glavobolju. Ako ste netolerantni na gluten, izbjegavajte pića od žitarica poput piva, votke ili viskija.

Stout

Pivo je manje jako od vina, ali nemojte se zavaravati, također je puno šećera, pa je nekoliko krigli prilično sposobno utjecati na unos kalorija u tijelo. To se posebno odnosi na stout – tamno pivo s karamelnim sladom. Jedna čaša tog piva kalorijaski je ekvivalentna svinjetini, 220 kcal, a niti jednog grama korisnih tvari!

Pravilo jedne čaše

Ograničite se na jednu ili dvije čaše. Ma koliko smiješno moglo zvučati, dovršiti bocu vina mnogo je lakše nego što mislite.

Piše: N.B.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Što je «skin fasting» i trebate li ga isprobati

Privremeno napuštanje beauty rutine može biti melem za izmorenu kožu, ali nosi i neke opasnosti

Izgledajte bolje, ne mlađe (ok, možda samo malo mlađe)

Nema tog pudera koji može savršeno prekriti tragove stresa, godina i nezdravog načina života. No uz usvajanje nekih kvalitetnijih navika i pravilnu njegu kože, možete svom licu (i životu) vratiti stari sjaj

Kako se riješiti podočnjaka

Stručnjaci otkrivaju čak osam različitih načina da vrećice ispod očiju trajno nestanu

Anti-stres hrana: sve što morate znati o osnovnim učincima prehrane na naše psihičko zdravlje

Nutricionistička psihijatrija otkriva kako pojedine namirnice mogu pomoći u borbi protiv depresije i anksioznosti

Je li pametno imati intervale posta tijekom tjedna?

Pročišćavanje organizma - da ili ne?

▲ Povratak na vrh