Čemu služe bronzeri?

bronzer
08.07.2021.

Zrake sunca iz kutijice

Preplanula put bila je stoljećima krajnje nepopularna i povezivana je s napornim radom u polju, sve dok prije stotinjak godina na jednom godišnjem odmoru na jugu Francuske Coco Chanel nije slučajno ‘uhvatilo’ sunce.

Iznenada, preplanulost je postala znakom prestiža koji se nije povezivao sa znojenjem u tvornicama već na plažama, nešto što su si samo bogati i dokoni mogli priuštiti. A oni koji nisu imali vremena ili mogućnosti ili su taj preplanuli ten željeli održavati tijekom cijele godine, mogli su ga ‘kupiti’.

Prvi bronzeri imali su vrlo jednostavnu formulaciju: maslinovo ulje, pčelinji vosak i pigmenti crvenog i smeđeg okera, no danas postoje brojne varijante koje se mogu prilagoditi različitim potrebama.

Bronzeri dolaze u kremastim formulama ili u kamenu, a vrlo jednostavno licu mogu dodati dimenziju i zdravi sjaj.

Mat bronzeri obično hladnijih nijansi dobri su za konturiranje (suptilno, ne ono koje je bilo popularno na društvenim mrežama 2017.), dok su oni topliji s malo shimmera bolji za dodavanje sjaja koži.

Prije svega, važno je odabrati odgovarajuću nijansu – ona ne smije biti puno tamnija od vašeg tena. Sa širokom mekom četkicom tapkajući uzeti bronzer, a zatim ga vrlo laganim kružnim potezima nanositi uz rub vlasišta i čeljusti. S ostatkom proizvoda na kistu proći po nosu, bradi i vratu za topliji dojam, kao da ste upravo došli s ljetovanje – bez obzira na doba godine.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Otkrijte svoju prirodnu ljepotu - uz nove FOREO Farm To Face Sheet maske

Pravo je vrijeme za uživanje u opuštajućim beauty i wellness ritualima i stvaranje spa doživljaja u vlastitom domu

Kako koristiti valjak od žada

Drevno kinesko pomagalo omiljeni je suvremeni alat za njegu kože

Ponovimo još jednom pravi redoslijed nanošenja skincare proizvoda

Kad se radi o njezi kože, maksimalni učinak će proizvodi imati upravo ako ih nanosimo - po redu

Revolucionarna formula za snažniju kožu i mladolikost

Kombinirajući Blue Biotech know-how tehnologiju s našim programom Blue Commitments, Biothermov Blue Beauty pokret stvara veliki odjek s jedinstvenim proizvodima za njegu kože koji su bogati moćnim prirodnim sastojcima.

njega kože lica

Zašto je vitamin C u kozmetici toliko popularan?

Koje su prednosti uvrštavanja vitamina C u njegu kože i na što treba pripaziti

▲ Povratak na vrh