Koji kozmetički lanac počinje educirati osoblje protiv diskriminacije?

22.08.2019.

Gdje zaposlenici najviše griješe?

Sephora je nakon nekoliko vrlo neugodnih skandala zbog nedopustivog i diskriminatornog ponašanja svojeg osoblja odlučila okrenuti novi list i ozbiljnije se pozabaviti s inkluzivnošću i problemom etničkog profiliranja.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sephora (@sephora) on Aug 18, 2019 at 4:20pm PDT

Poslije incidenta u kojem je pjevačica SZA na temelju rasne diskriminacije optužena da krade i osramoćena u jednoj Sephorinoj poslovnici, tvrtka se je javno ispričala i zatvorila sve svoje američke trgovine na jedan sat kako bi održali svom osoblju edukaciju o inkluzivnosti i raznolikosti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sephora (@sephora) on Aug 18, 2019 at 9:02am PDT

Jedan sat, dakako, nije dovoljan da se promjeni društveni mentalitet, i ova akcija bila je žestoko ismijavana, što je, srećom, potaknulo Sephoru da se puno ozbiljnije uhvati u koštac s ovim problemom. Tvrtka je počela s implementacijom dugoročne edukacije svih svojih zaposlenika te je pokrenula novi program Color Up Close. Najavljeno je da će svih 16,000 članova osoblja u SAD-u do kraja godine proći bar 10 različitih točaka edukacije o inkluzivnosti i negativnom profiliranju na temelju nacionalnosti, rase i seksualnosti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sephora (@sephora) on Aug 15, 2019 at 10:58am PDT

Sephora nikako nije izolirani slučaj, naime, u posljednje vrijeme u sličnim skandalima su se našle brojne kompanije diljem svijeta, uključujući Starbucks i Nordstrom, koji su također započeli s edukacijskim programima kako bi osigurali sigurno i pozitivno okruženje za svoje zaposlenike i mušterije.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sephora (@sephora) on Aug 8, 2019 at 7:42am PDT

Moramo napomenuti da nam se čini da bi i na našim prostorima edukacije ove vrste bile vrlo korisne, prisjetimo se samo nedavnog skandala s djevojkom koja pripada romskoj nacionalnoj manjini i koja je bez objašnjenja nasilno izbačena iz jednog high street dućana. Navedena djevojka imala je hrabrosti izaći u medije sa svojom pričom, no bojimo se i pomisliti koliko ovakvih priča završi pod tepihom.

 

Piše: L.H.
Fotografije: Profimedia/Instagram

Pročitajte i...

Kako je Calvin Klein promijenio pristup brenda prema modelima?

Za sve veličine i različite tipove tijela

Što se dogodi kada se spoje Sephora i Moschino?

Otkrivamo vam kolekciju koja nas je oborila s nogu

Zašto sve češće vidimo znak kanabisa na beauty proizvodima?

Novi sastojak se sve češće pojavljuje na policama beauty brendova

Pat McGrath lansirala prvu trajnu kolekciju šminke

Ovog listopada možete je pronaći u svim Sephora prodavaonicama

▲ Povratak na vrh