Jeste li tim guste ili tim izbijeljene obrve?

lady gaga
12.05.2021.

Nakon godina dominacije gustih obrva je li na pomolu sasvim suprotan trend?

Devedesetih su svi čupali obrve dok nisu postale tanke kao povučene vrhom eyelinera, po uzoru na tadašnje zvijezde. Dok su svi gledali u poprsje Pamele Anderson, ja sam proučavala njezine obrve i bila fascinirana tim savršenim lukovima. Koje, doduše, nikad nisam pokušavala replicirati; što zbog lijenosti, što zbog vrlo niskog praga tolerancije na bol.

Na svu sreću, ti su faktori očuvali moje obrve u njihovom prirodnom netaknutom stanju, za koje volim vjerovati da je slika i prilika obrva Brooke Shields, a ne Groucha Marxa, i tako sam spremna dočekala trend posljednjeg desetljeća: guste, tamne obrve.

Ikona čijem su izgledu obrva svi težili postala je Cara Delevigne, a sve vršnjakinje koje su svoje obrve iskorijenile pincetama, sada su ih pokušavale ‘vratiti’ olovkama, tuševima, četkicama, microbladingom, japanskim iscrtavanjem…

Instagram je spremno prihvatio trend i glavni fokus svakog makeup tutoriala postale su obrve. Isprva je naglašavana njihova simetrija koja se iscrtavala uz pomoć šablona, no s vremenom smo se ipak smjeli opustiti i zaključiti da su naše obrve ‘rođakinje, a ne sestre blizanke’.

No izgleda da dolazi novi val kojeg predvodi Kim Kardashian koja je za nedavno snimanje izbijelila svoje obrve (već je to napravila ranije za Met galu), da bi ih ubrzo potom obojala natrag u smeđu boju. Na Brit Awardsima je glumica Maisie Williams, koja je Taylor Swift uručila nagradu, imala novi look koji je uključivao, pogađate, izbijeljene obrve.

Svoje su obrve prethodnih godina izbijelile brojne zvijezde: od Madonne, Katy Perry, Lady Gage, a takvi su lookovi bili pravi statement u trendu naglašenih obrva, no nisu zaživjeli. Hoće li ovog puta biti drugačije?

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Khloe Kardashian

Khloe Kardashian rješenje za negativne komentare vidi u staklenci!?

Khloe se odlučila obračunati s negativnim komentarima - barem onima koji dolaze od njenih najbližih

kim kardashian

Novi neobični parovi u celebrity univerzumu?

Nakon Kourtney Kardashian i Travisa Barkera, šuška se o novim naizgled nespojivim parovima među celebovima

bridgerton

Neki likovi iz 'Bridgertona' napravljeni su prema Kardashianima i sada sve ima smisla

Lady Whistledown otkrila je neke zanimljive detalje o seriji koji su oduševili najveću obožavateljicu 'Bridgertona' - Kim Kardashian

khloe kardashian

Čini se da Khloé Kardashian još uvijek ne zna jesu li joj draže savršenosti ili nesavršenosti...

Kako je jedna loše osvijetljena slika bacila novo svjetlo na društvo u kojem živimo i što je prava 'kvaka 22'

kim kardashian milijarderka

Tko nema sreće u ljubavi, ima u... Kim Kardashian i službeno milijarderka

Da citiramo Kim: 'Nije loše za curu bez talenta.'

Kraj ere Kardashianki?

Kako reality show 'Keeping Up With The Kardashians' ulazi u posljednju, 20. sezonu, pitamo se je li to zaista kraj i što to znači?

▲ Povratak na vrh