Kako vješto ponoviti makeup s Haute Couture revija?

04.07.2019.

Malo svakodnevne dramatike

Možda nismo te sreće kao što su naše najpoznatije manekenke Faretta i Sara Sorić koje su ovog tjedna u Parizu imale priliku da ih šminkaju neki od najtraženijih vizažista današnjice. No, to ne znači da ne možemo pokušati ponoviti neke od najdramatičnijih makeup lookova ove sezone u svom  kutku za šminkanje.

 

Kreativni direktor za šminku Diora Peter Phillips kreirao je vrlo minimalistički i svijetli izgled s fokusom na oči. Glavnu ulogu igralo je sjenilo na očima crne boje ugljena, koje je stvorilo mekani zadimljeni dojam. Šminkeri prije modne revije su stavljali sjenilo na gornji kapak te konturirali donji s jasnom crnom linijom, no kako se šminka ne bi činila teškom, namjerno su odlučili ne nanositi maskaru. Dok su obrve vrlo pažljivo obrađene olovkom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior) on

Glavni korak ovog makeup looka je stvoriti savršeno “platno” za šminkanje: kako bi se dobio poluprozračni ton s efektom sjaja. Sjajilo je naneseno na usne u ružičastoj nijansi, koja je malo “prigušena” prije nego što su modeli stigli do piste.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @peterphilipsmakeup on


Uzmite u obzir, ovo je savršena šminka ako se odlučite za crni veo pa tko želi dodatnu dozu tragičnosti, nek svakako upotpuni s neobičnim modnim dodatkom.

 

Piše: N.B.

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh