Kako započeti redovito trenirati jogu?

26.07.2020.

Prvi korak je najvažniji

Često sami sebi obećavamo da ćemo početi prema vlastitom tijelu postupati s većom pažnjom i poštivanjem. Neke djevojke planiraju redovito vježbati jogu i učiti složene asane, ali često su takve želje ograničene samo pretplatom na nekoliko naprednih joga računa na Instagramu ili probnih treninga u studiju najbližem kući. ELLE vam govori kako započeti redovito vježbanje joge.

Počnite kod kuće

Ako želite biti najiskusniji polaznik na satu joge u studiju, počnite vježbati kod kuće. Naučite osnovne asane: ne bojte se riječi “pas licem prema dolje”, “dizalica” (koja se također naziva “bakasana”), pa čak i “poza leša” (ili shavasana). Uključite YouTube video s treningom hatha joge i pažljivo promatrajte instruktora. Nekoliko ovih kućnih treninga bit će dovoljno da shvatite odgovara li vam joga ili preferirate neku drugu vrstu tjelesne aktivnosti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SJANA ELISE EARP (@sjanaelise) on

Napravite atmosferu

Kako bi domaća zadaća bila učinkovitija, treba stvoriti posebne uvjete. Zapalite tamjan ili dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja u aromatičnu svjetiljku, uključite opuštajuću glazbu, pokušajte osigurati da u sobi nema stranih zvukova.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SJANA ELISE EARP (@sjanaelise) on

Ako ste se ozbiljno odlučili baviti jogom, onda je vrijeme da steknete dobru formu i kvalitetnu prostirku za trening. Odlazak na vježbanje u elegantnim tajicama s printom i u udobnom crop topu puno je ugodniji. Neće biti suvišno nabaviti mirisno ulje za zagrijavanje vrata i donjeg dijela leđa.

Postavite ciljeve

Satovi joge naučiti će vas kontrolirati tijelo i um, istinski se opustiti i riješiti se napetosti i negativnosti. Ali ako vam ovo nije dovoljno, postavite sebi određene ciljeve: obećajte sebi da ćete naučiti kako raditi stojeći ili meditirati na sat dnevno. Pobjede motiviraju i nadahnjuju, a primijetivši rezultate, lakše ćete se pridržavati rasporeda i redovito pohađati nastavu.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Dođite na 23. Sensa vikend u Split!

Od 23. do 25. listopada održava se Sensa vikend u Splitu, u hotelu sa četiri zvjezdice, sa zanimljivim programom u kojem ćete se susresti s omiljenim predavačima, ali upoznati i neke nove. Pridružite nam se u Radisson Blu Resort & Spa**** hotelu i probudite novu životnu energiju!

Ovo su četiri vježbe koje biste prema Harvardovoj studiji trebali ponavljati svaki dan

Vježbe koje će usporiti proces starenja i poboljšati generalno zdravlje

Do super forme s Gisele Bündchen

Brazilska manekenka pokazala je svoj tipičan trening

▲ Povratak na vrh