Kako započeti redovito trenirati jogu?

26.07.2020.

Prvi korak je najvažniji

Često sami sebi obećavamo da ćemo početi prema vlastitom tijelu postupati s većom pažnjom i poštivanjem. Neke djevojke planiraju redovito vježbati jogu i učiti složene asane, ali često su takve želje ograničene samo pretplatom na nekoliko naprednih joga računa na Instagramu ili probnih treninga u studiju najbližem kući. ELLE vam govori kako započeti redovito vježbanje joge.

Počnite kod kuće

Ako želite biti najiskusniji polaznik na satu joge u studiju, počnite vježbati kod kuće. Naučite osnovne asane: ne bojte se riječi “pas licem prema dolje”, “dizalica” (koja se također naziva “bakasana”), pa čak i “poza leša” (ili shavasana). Uključite YouTube video s treningom hatha joge i pažljivo promatrajte instruktora. Nekoliko ovih kućnih treninga bit će dovoljno da shvatite odgovara li vam joga ili preferirate neku drugu vrstu tjelesne aktivnosti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SJANA ELISE EARP (@sjanaelise) on

Napravite atmosferu

Kako bi domaća zadaća bila učinkovitija, treba stvoriti posebne uvjete. Zapalite tamjan ili dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja u aromatičnu svjetiljku, uključite opuštajuću glazbu, pokušajte osigurati da u sobi nema stranih zvukova.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SJANA ELISE EARP (@sjanaelise) on

Ako ste se ozbiljno odlučili baviti jogom, onda je vrijeme da steknete dobru formu i kvalitetnu prostirku za trening. Odlazak na vježbanje u elegantnim tajicama s printom i u udobnom crop topu puno je ugodniji. Neće biti suvišno nabaviti mirisno ulje za zagrijavanje vrata i donjeg dijela leđa.

Postavite ciljeve

Satovi joge naučiti će vas kontrolirati tijelo i um, istinski se opustiti i riješiti se napetosti i negativnosti. Ali ako vam ovo nije dovoljno, postavite sebi određene ciljeve: obećajte sebi da ćete naučiti kako raditi stojeći ili meditirati na sat dnevno. Pobjede motiviraju i nadahnjuju, a primijetivši rezultate, lakše ćete se pridržavati rasporeda i redovito pohađati nastavu.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

sensa dan

Dođite na najveći festival vitalnosti na otvorenom: Sensa dan obogaćuje živote i unosi radost u svakodnevicu

Najveći hrvatski festival zdravlja, ljepote i vitalnosti na otvorenom stiže nam uljepšati i ovo ljeto! Kao i svake godine, očekuju vas besplatne radionice joge, zvučne kupke i meditacija te čitav niz predavanja na temu osobnog rasta i razvoja. Posvetite vrijeme sebi i svojim užicima!

marilyn monroe

Kako je Marilyn Monroe održavala svoju figuru pješčanog sata?

Jesu li savjeti jedne od najljepših žena svih vremena primjenjivi danas?

Po uzoru na Kate ili Meghan - koji vam stil vježbanja više odgovara

Dvije vojvotkinje, dva sasvim različita pristupa fitnessu

Ovo su četiri vježbe koje biste prema Harvardovoj studiji trebali ponavljati svaki dan

Vježbe koje će usporiti proces starenja i poboljšati generalno zdravlje

Dođite na 23. Sensa vikend u Split!

Od 23. do 25. listopada održava se Sensa vikend u Splitu, u hotelu sa četiri zvjezdice, sa zanimljivim programom u kojem ćete se susresti s omiljenim predavačima, ali upoznati i neke nove. Pridružite nam se u Radisson Blu Resort & Spa**** hotelu i probudite novu životnu energiju!

▲ Povratak na vrh