Kako zdravo izgubiti kilograme?

16.10.2017.

U želji da izgubimo višak kilograma, često posežemo za radikalnim dijetama i iscrpljujemo organizam, a dugoročni rezultati izostaju

Bez obzira na spol ili godine, vitka linija i dobra forma su ono čemu mnogi streme. No, zdravo mršavljenje je proces kojem treba pažljivo pristupiti. Uz nekoliko savjeta koje vam donosimo u nastavku, naučite kako zdravo smršaviti i riješiti se problema s viškom kilograma.

1. Izbjegavajte brze dijete

Većina brzih dijeta je nezdrava i ne osigurava dovoljan kalorijski i energetski unos potreban za funkcioniranje organizma. Iako smo često uvjereni kako dijetu provodimo pravilno, nutricionisti ovakav brzi gubitak kilograma pripisuju gubitku vode, a ne masnog tkiva i premalog unosa potrebnih kalorija.

2. Pravilno se hranite

Pravilna prehrana i primjerena tjelesna aktivnost temelj su zdravog života. Primarna zadaća svakog čovjeka je svakodnevno zadovoljiti potrebe organizma i osigurati mu dovoljan unos svih potrebnih elemenata. Upravo zato pravilna prehrana je presudna jer poboljšava ukupnu kvalitetu života i sprječava gomilanje nepotrebnih kilograma.

3. Vježbajte

Najčešće objašnjenje zašto se netko deblja je ono da previše jede, a premalo se kreće. Uz smanjenje unosa kalorija, potrebno je potaknuti i dodatnu kalorijsku potrošnju. Stoga je iznimno važno da u svoju svakodnevnu rutinu uključite i tjelesnu aktivnost.

4. Odmarajte

Kako biste postigli dobre rezultate od vježbanja, tijelu morate dati koji dan odmora. U suprotnom se možete ozlijediti i to će vas unazaditi više nego nekoliko dana pauze od vježbanja. Isto tako, tijelo se bez odmora previše opterećuje, što dovodi do gubitka energije.

Piše: B.P.
Foto: @amandabisk Instagram

Pročitajte i...

Vitki do proljeća: Drastične dijete su out, in je promjena načina života!

Koliko ste puta krenuli na dijetu i peti dan odustali? Umjesto da se mučite s dijetama čudnovatih naziva i nemogućih zahtjeva, isprobajte nešto što uistinu pali

Nevjerojatna transformacija Rebel Wilson: Cijelu 2020. je živjela zdravo, a rezultati nisu izostali

Simpatična 40-godišnjakinja nakon 'liječenja' stresa krafnama odlučila se za holistički pristup i uvela zdrave navike

Adele, jesi li to ti?

Minimalno pedeset, a vjerojatno i više. Toliko je kilograma izgubila britanska pop zvijezda Adelle, koja se topi sa svakim svoji novim Instagram postom…

Vikend dijeta: što trebate znati o načinu prehrane 5:2?

Svi detalji tehnike koja jamči stabilan i vidljiv rezultat

▲ Povratak na vrh