Laboratorij Biologique Recherche stvorio je novi sustav proizvoda za obnavljanje i njegu ruku

29.03.2020.

Masque Gommage Mains i Émulsion Rénovatrice Mains

Mnogi su veliki pjesnici odali priznanje rukama. Aragon je Elsine ruke nazvao »nijemim drhtajem ljubavi«. Verlaine je rekao: »meteori uma i srdžbe srca, svi odjekuju i odražavaju se u njima«. Gauthier ih je opisao kao »čiste fragmente remek-djela kakav je čovjek«.

Stalno koristimo naše ruke i one su neprekidno izložene stresu u svakodnevnim aktivnostima: ultravioletne sunčane zrake, vjetar, hladnoća, vruća voda, deterdženti, prašina i druge tvari, pušenje, itd. Svi ovi čimbenici dehidriraju ruke i čine njihovu kožu osjetljivijom. Hidrolipidni film je oslabljen i napadnut pa više ne može djelovati kao zaštitna barijera. Proces prirodnog starenja se ubrzava. S vremenom, nokti također postaju krhkiji, bezbojni i oštećeni. Naše ruke stoga zahtijevaju posebnu pažnju i potreban im je poseban tretman koji o njima vodi računa i štiti ih od svih tih vanjskih štetnih utjecaja. Laboratorij Biologique Recherche stvorio je novi sustav proizvoda za obnavljanje i njegu ruku.

Biologique Recherche Masque Gommage Mains

Masque Gommage Mains posebno je formulirana kako bi odgovorila na potrebe trenutnih stanja kože suhih, keratiniziranih i/ili dehidriranih ruku. Ova piling krema nježno uklanja mrtve stanice kože. Sadrži bijelu glinu (kaolin) i kapljice voska od jojobe a isto tako djeluje kao zamjena za masku. Njezin kompleks poli alfa hi- droksilne kiseline prati prirodni proces pilinga koji dopunjuje mehanički piling. Bogata je koncentriranim aktivnim sastojcima za hidratizaciju i popunjavanje poput hijaluronske kise- line, kao i tvarima za pročišćavanje poput ekstrakta čička i sastojaka za ujednačavanje kao što su ekstrakti limuna i lobode.

Biologique Recherche Emulsion Rénovatrice Mains

Émulsion Rénovatrice Mains koristi se nakon Masque Gommage Mains. Savršeno nadopunjava piling te umnožava i produžuje prednosti Masque Gommage Mains. Zbog toga također hidratizira, štiti i ujednačava kožu. Njezina fina tekstura pruža intenzivnu hidrataciju i hranu za trenutna stanja suhih, keratini- ziranih, istrošenih ruku. Mješavina ulja koja uključuje ulje iz sjemenki maline, Sacha Inchi i pamučnog ulja učvršćuju hidrolipidnu barijeru suhe, istrošene kože. Ova bogata, hranjiva krema za osjetljive i oštećene ruke sadrži staničnu vodu kivija, koja je bogata vitaminima A i C, hidratantna sredstva poput hijaluronske kiseline i rekonstituirane NMF(prirodne čimbenike hidratacije) te aktivne sastojke za oporavak poput ekstrakta biljke Mimosa Tenuiflora. For- mula Émulsion Rénovatrice Mains također sadrži ekstrakt limuna koji pomaže u borbi protiv pigmentnih nesavršenosti koje se pojavljuju sa starenjem.

Tekst i fotografije: Promo

Pročitajte i...

Milenijalci ovisni o igli estetskog kirurga

Nije samo generacija 40+ zabrinuta što zbog karantene ne može u posjet svom estetskom kirurgu.  Inspirirani društvenim mrežama i odlučni oko ideje da su prirodni izgled i retorika "manje je više" precijenjeni, milenijalci se sve masovnije okreću novim kodovima fizičkog izgleda à la carte. Rezultat? Prošle su godine prvi put brojem estetskih zahvata nadmašili generaciju između 50 i 60 godina!

Naša koža je veliki emotivac

Sigurno ste primijetili da se intenzivna i promjenjiva raspoloženja odražavaju na epidermi, što su fenomeni koje istražuju psihodermatologija i neurokozmetika

▲ Povratak na vrh