Ljetni beauty ‘must have’: Rumenilo koje treba znati kako nanijeti

07.06.2021.

Rumeni obrazi kao da smo proveli sate u šetnji prirodom dominantni su trend u svijetu ljepote, a pitanje je kako ga pravilno nanijeti

Nakon mjeseci provedenih u kući, ono što se traži je rumenilo kao da smo upravo osvajali planinske vrhove ili odrijemali na suncu. Čak i ako niste – ‘fake it ’til you make it’ – pomoć se nalazi u malim pakiranjima rumenila! No kako odabrati ono pravo i kako ga nanijeti? Donosimo mali vodič…

Kako odabrati pravu nijansu

Kada biramo rumenilo koje odgovara našem tenu, prva stvar na koju trebamo obratiti pozornost su podtonovi. Ovisno o tome jesu li boje u našem licu tople, hladne ili neutralne odabrat ćemo nijansu rumenila koja nam najbolje odgovara, jednako kao što bismo to učinili kada biramo tekući puder. Ako nismo sigurni kako procijeniti te tonove, najbolje je pogledati prirodnu boju naših usana.

Također, bilo bi dobro uložiti u rumenilo koje bojom odgovara nijansi ruža koji najčešće koristimo. To ne znači da trebaju biti u istoj nijansi, ali ako uglavnom posežemo za ružičastim ruževima s hladnim podtonom, rumenilo bi trebalo biti sa sličnog dijela spektra, a ne narančasto sa zlatnim odsjajem, kako se boje ne bi ‘tukle’.

Još jedan trik – ukoliko nemate rumenilo koje odgovara ružu koji nosite povremeno, dobro će doći i sam ruž koji možete nanijeti prstima ili četkicom.

Kako odabrati teksturu

Danas postoje brojne opcije rumenila: u sticku, kremasta, u tubi, u kamenu ili puderu… Kako odabrati ono koje će najbolje odgovarati našoj koži i stilu života?

Kremasta rumenila su odličan odabir za osobe sa suhom kožom jer daju prirodan sjaj, odlično se stapaju s kožom (ili podlogom). No često ne ostaju na licu jednako dugo kao rumenila u kamenu jer se sa znojenjem ili vlagom mogu izbrisati. Mogu se nanijeti prstima ili vlažnom spužvicom za makeup.

Rumenila u formi pudera nanose se kistom ili četkicom i dobar su odabir za osobe koje imaju masnu kožu ili kožu s naglašenom teksturom i duže će ostati na licu.

Gdje nanijeti rumenilo?

Iako se odgovor na ovo pitanje čini kao logičan: pa, na obraze (!), stvar zapravo nije sasvim jednostavna. Pozicioniranje rumenila može nas pomladiti ili postarati, a ovisi i o obliku našeg lica.

Za ovalno lice vizažisti preporučuju nanošenje rumenila uz rub lica, pri vrhu ušiju kako bi se vizualno proširilo. Na okruglo lice rumenilo nanijeti u uzlaznim potezima od vrha jagodica prema rubu lica kako bi se dobio dojam naglašenijih kontura lica. Četvrtasto lice može se ublažiti stavljanjem rumenila visoko na jagodice te blago uz rub vlasišta, a srcoliko na jagodice obraza.

No u obzir treba uzeti i samu teksturu tena, pa će nanošenje rumenila preblizu nosu, gdje često imamo proširene pore, pojačati njihovu vidljivost. Stoga je pravilo rumenilo odmaknuti 2 prsta od nosa.

Rumenilo je jedan zabavan makeup proizvod s kojim se može poigravati i nanositi na različite dijelove lica, a jedino što pritom treba imati na umu – početi s malom količinom i postepeno graditi look jer lakše je dodati nego oduzeti!

Piše: Kristina Stakor

Foto: Instagram selenagomez

Pročitajte i...

Ovi FOREO trendovi pomoći će vam da zablistate

Nakon dugog perioda lockdowna koji smo proveli kod kuće, vrijeme je da zasjamo! Otkrit ćemo vam nekoliko beauty tajni...

Kako odabrati nijansu rumenila

Rumenilo se vratilo na scenu, no pitanje je kako odabrati nijansu koja će se dobro uklopiti u naše lice

Gigi Hadid odlično nosi hit uzorak sezone

Kaput retro uzoraka i vojničke čizme su idealna kombinacija za kasnu njujoršku jesen

Trostruka ružičasta je novi trend u svijetu ljepote

U tijeku je modni mjesec koji sa sobom donosi nove trendove u svijetu mode, ali i ljepote

▲ Povratak na vrh