Svijetla budućnost anti-age kozmetike

SF beauty
29.10.2013.

Tekuća koža, jestivi dezići i botoks u kremi više nisu u sferi SF-a nego su u testnoj fazi

Zamislite da svoj umorni ten, mrljice i bore možete trajno fotošopirati, tako da lice posprejate slojem nove i zdrave kože? Zapravo, to je već moguće!

Može malo tekuće kože!

ReCell počiva na inovativnoj medicinskoj tehnologiji za liječenje opekotina i sličnih kožnih oštećenja, a u Britaniji se koristi i u estetske svrhe. Zahvat je skup (oko tri tisuće kuna), ali je brz, bezbolan i, kažu, vrlo učinkovit.

Liječnik prvo uzme uzorak vaše zdrave kože veličine poštanske markice. Pojednostavljeno rečeno, procesirani uzorak kože pomiješa s tekućim enzimom. Dobivenu mješavinu ili „tekuću kožu“ doslovno pospreja po tretiranom području.

Polusatni zahvat se najčešće vrši nakon tretmana laserskog pomlađivanja, a završava  nanošenjem zavoja, koji se skida nakon dva dana. Rezultat je vidno pomlađena koža, bez ožiljaka i dugotrajnog oporavaka.

Kako se (zauvijek) riješiti podbratka?

Liposukcija je najpopularniji zahvat za kreiranje elegantno izduženog vrata. Problem je što ona podrazumijeva „struganje“ i isisavanje masti iz podbratka i nepouzdane rezultate na duži rok.

Iako je još uvijek u fazi testiranja, Bayerova inovativna formula radnog naziva ATX-101 pokazuje obećavajuće rezultate. Formula se injektira u podbradak, gdje funkcionira na istom principu po kojem jetra probavlja masti.

Tijekom sljedećih mjeseci limfom otječu rastvorene masti, a konkretnija definicija vrata vidljiva je već nakon tri mjeseca. Zanimljivo je da su testirani ispitanici i dvije godine nakon tretmana zadržali profinjen profil.

Botoksiranje bez igle

Već smo pisali o botoksu u kremi jer je to logičan smjeru u kojem (ne samo) taj brend razvija svoje neinvazivne tehnike pomlađivanja: svima je cilj pronaći što jednostavniji način aplikacije (čitaj, izbjeći igle) i postići što prirodniji izgled.

Dugo najavljivani botoks u kremi trenutačno je u fazi testiranja. No, i kad postane dostupan, neće se moći nabaviti u slobodnoj prodaji. Po botoks u kremi i dalje ćemo odlaziti u liječničke ordinacije kako bi se izbjegli problemi koje bi mogla izazvati njegova „maštovita“ i nestručna preimjena. Bit će najučinkovitiji na dijelovima lica gdje je koža najtanja, odnosno na području oko očiju. Očekuje se da će se koristiti i za smanjenje znojenja.

Dosad je za područje pazuha trebalo injektirati 20 uboda botoksa pa njegova kremasta inačica zvuči kao idealno rješenje za taj problem.

Što kažete na jestivi dezić?

Prije dvije godine u tiskanom izdanju Ellea pisali smo o domišljatim žvakaćim gumama iz Japana koje izazivaju mirisno isparavanje kroz pore. Zahvaljujući aktivnim sastojcima kao što su geraniol i linalool, emaniraju dvije vrste mirisa, svjež citrusni i cvjetno-voćni. Tada se ništa slično nije moglo naći na europskom ili američkom tržištu, ali u međuvremenu je bugarski kozmetički brend lansirao sličan proizvod koji možete nabavit na Amazonu.

Deo Perfume Candy oglašava se kao jestivi dezodorans s mirisom ruže. Također počiva na geraniolu, aktivnom sastojku koji se inače koristi u parfumistici, a sastavni je dio ružina ulja i geranija. Mirisni bombončić postoji i u varijanti „bez šećera“, a djeluje tako da svaki dan pojedete po četiri „deoparfemska slatkiša“ kako biste organizam opskrbili dovoljnom količnom geraniola za mirisno isparavanje, da se tako izrazimo. I to je to!

Tekst: Mihaela Batinić
Foto: Getty Images

Pročitajte i...

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

Radiofrekvencijom konzervirajte mladenačku ljepotu

Sve što trebate znati o najnovijem tretmanu pomlađivanja kože lica

14 odličnih anti-age dnevnih krema sa zaštitnim faktorom

Formule koje će zrelu kožu zaštititi od sunca i vanjskih utjecaja

Prirodni dezodoransi koji doista djeluju

Prirodna zaštita od znojenja koja je ujedno i učinkovita

▲ Povratak na vrh