Put do otkrivanja optimalne beauty rutine nikad nije bio lakši

17.09.2020.

Sanjate o personaliziranim uputama koje će vam otkriti točno koje proizvode morate uvrstiti u svoju beauty rutinu? Stručnjaci iz Farmacije imaju savršeno rješenje za vas.

Za potpuno razumijevanje priče koju ću vam ispričati važno je da o meni znate imam 27 godina i da spadam u kategoriju beauty freaka te da na kozmetici nikad ne štedim, dapače, ormarići u mojoj kupaonici od količine proizvoda samo što nisu eksplodirali. Možemo to zvati hobijem, opsesijom, terapijom, kako god. Tužna istina jest da unatoč gore navedenim okolnostima i dalje nisam uspjela kreirati optimalnu beauty rutinu.

Možete samo zamisliti moje uzbuđenje kad sam saznala da postoji beauty raj, odnosno specijalizirano dermokozmetičko savjetovalište, u kojem mogu saznati točno koje proizvode za kožu i kosu trebam korisiti i na koji način, a bez da se odreknem dvije i pol plaće.

O čemu se zapravo radi?

Farmacia je u sklopu nedavno otvorene specijalizirane prodavaonice u City Center One East plasirala uslugu Dermokozmetičkog savjetovališta gdje će vam profesionalci odrediti tip i status kože lica i vlasišta te preporučiti adekvatnu njegu. Uz pomoć uređaja za analizu kože CK electronic i profesionalnog vodstva bezbolno ćete saznati sve što htjeli znati o svojoj koži i vlasištu te dobiti vrijedne personalizirane savjete za buduću njegu.

Kako izgleda dermokozmetičko savjetovanje?

Nakon uvodnog razgovora s magistrom farmacije Katarinom Perić, bacamo se na brojke. Prvi korak je analiza tipa kože kroz kategorije vlažnosti, elastičnosti i masnoće uz pomoć CK electronic uređaja. Ovo čudo od tehnologije koristi kamere u boji Visioscope® Color 32 i UV kamere Visioscope® BW 30 koje potom sagledavaju stanje pora, bora i hiperpigmentacijske mrlje.

Magistra farmacije Katarina Perić

Iako sam bila pod dojmom da patim od stravično dehidrirane kože, prva dobra vijest je bila da nešto u svojoj beauty rutini očito radim dobro i da je hidriranost moje kože u granicama normale, iako blago dehidriana. Hidratacija je nešto na čemu trebamo aktivno raditi i uvijek može bolje. Ipak, magistra Perić me je upozorila da nema potrebe da nanosim i po nekoliko seruma i boostera odjednom, već da je dovoljan jedan- ako je onaj pravi. Lekcija broj 1- usvojena!


Sljedeća postaja- elastičnost kože. Ovo je definitivno bio highlight mojeg iskustva s beauty savjetovalištem jer su rezultati bili iznadprosječni i ponosno mogu objaviti rezultate suradnje mene i majke prirode- elastičnost kože mi je visokih 91 posto. Ono na čemu sada trebam raditi jest što duže održati takvo stanje, i to uz pomoć preparata koje mi je magistra Perić preporučila.

Nabilah Harron u Dermokozmetičkom savjetovalištu

Što se tiče masnoće kože u mojem se slučaju radi o niskom stupnju i na čelu i na obrazima. Začudilo me da lijevi i desni obraz daju različite rezultate, a vjerojatno je razlog tomu što uvijek spavam na istoj strani, što je nešto na što ću ubuduće definitivno obratiti pažnju. Pore su mi slabo vidjive, osim na rubovima nosa, pa sam dobila preporuku za proizvod koji će efetkivno riješiti problem na tom specifičnom području.

Budući da pripadam fototipu 2, odnosno germanskom tipu (tješim se idejom aristrokatske puti) apsolutno je neophodna zaštita od sunca. Ljeti podrazumijeva zaštitni faktor 50, zimi SPF 30, a mjerenje je pokazalo kako bez adekvatne zaštite na suncu smijem provesti ravno 4 minute. Magistra Perić mi je kao zimsku njegu s faktorom preporučila kremu koju već koristim godinama, tako da je taj dio savjetovanja dosta dobro prošao.

S hiperpigmentacijom nisam imala posebne poteškoće, ljeti oduvijek dobijem pjegice (koje su sada ionako in), a zimi se povuku same od sebe.

Karla Zelić u Dermokozmetičkom savjetovalištu

Nakon detaljne analize kože na red je došlo vlasište. U uvodu sam napisala da je testiranje bezbolno, no ovdje ću vam priznati da će vam magistra za analizu ipak morati isčupati jednu vlas. Preživjet ćete. Iako sam bila pod dojmom da mi se kosa relativno brzo masti, ispostavilo se je da mi je vlasište veoma suho i da trebam koristiti šampon koji odgovara takvom tipu kose, što mi dosad nije bila praksa. Kosa mi prilično tanka, odnosno imam “finu vlas” koja je blago oštećena (vrijeme je za šišanje!), a s prhuti, srećom, nemam problema.

Ono što je važno napomenuti jest da se svi rezultati bilježe u Farmacijinoj bazi podataka i da je poželjno nakon izvjesnog vremena ponoviti testiranje kako bi se ustanovio napredak.

Farmacia

Šećer na kraju, Farmacijino dermokozmetično savjetovanje stajat će vas 150 kuna, a sa sobom ćete ponijeti konkretno znanje i upute, te, nije zgoreg napomenuti, vrećicu punu testera. Možete se naručiti na telefonski broj: 01 2946 075 svakim danom od 9 do 21h, ja bih vam toplo preporučila da upravo to i učinite!

Piše: Lana Harjaček
Fotografije: Farmacia

Pročitajte i...

10 najgorih beauty savjeta ikad!

Ove savjete nikad nemojte poslušati

Prirodni sastojci koji izbjeljuju zube

Voljeli biste imati blještave bijele zube, a zazirete od skupih stomatoloških intervencija? U vašim kuhinjskim ormarićima zasigurno se krije neki od prirodnih izbjeljivača koji će vam pomoći u toj misiji. 

Kako izbjeći i tretirati maskne, boljku novog normalnog?

Stručni savjeti za rješavanje sve češćeg beauty problema

Izgledajte bolje, ne mlađe (ok, možda samo malo mlađe)

Nema tog pudera koji može savršeno prekriti tragove stresa, godina i nezdravog načina života. No uz usvajanje nekih kvalitetnijih navika i pravilnu njegu kože, možete svom licu (i životu) vratiti stari sjaj

Uz ove savjete recite bye bye ispucalim vrhovima

S ovim trikovima bit ćete korak bliže dugoj i njegovanoj kosi

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

▲ Povratak na vrh