Šampanjcem protiv demencije

26.09.2016.

Najnovije istraživanje pokazalo je kako bi svakodnevno ispijanje šampanjca moglo pomoći u borbi s Alzheimerom i demencijom

Naizgled potpuno nelogičan zaključak, alkohol = zdravlje, prema jednom, nedavno provedenom istraživanju mogao bi se pokazati kao neočekivano otkriće. Naime, grupa znanstvenika nedavno je objavila rezultate istraživanje prema kojemu tri čaše šampanjca dnevno (!) mogu usporiti pa i spriječiti razvoj demencije i Alzheimera.

Sastojak pinot noira i pinot meuniera, grožđa od kojeg se šampanjac dobiva, može spriječiti moždane bolesti i povećati sposobnost prostornog pamćenja.

šampanjac_ABSOLUTELY FABULOUS

 

Profesor Jeremy Spencer, jedan od akademika koji su proveli istraživanje na Sveučilištu Reading, rekao je kako su “rezultati bili dramatični”. Nastavio je: “Ovo istraživanje uzbudljivo je jer po prvi puta otkriva kako umjerena konzumacija šampanjca može utjecati na kognitivne sposobnosti poput pamćenja”.

Nakon provedenog istraživanja, nadaju se kako će uskoro preći i na ispitivanje s umirovljenicima.

Glasnogovornik iz Alzheimer’s Society-ja ove vijesti proglasio je “zanimljivima”, ali je i dodao kako “je još puno istraživanja potrebno”.

U međuvremenu, živjeli!

via GIPHY

Pročitajte i...

U predivnom ambijentu Magnolia slastica predstavljena nova kolekcija Moët & Chandon Rosé šampanjca

U predivnom ambijentu Magnolia slastica održano je  jutarnje druženje uz ukusne slastice i Moët & Chandon Rosé šampanjac, a to je bila i prilika za predstavljanje limited edition kolekcije "Rosé Capsule 2018"

Moët & Chandon proslavio 27. obljetnicu kao službeni šampanjac dodjele Zlatnih globusa

Kako bi obilježili ovogodišnju proslavu i dodjelu Zlatnog globusa, više od 1.500 Mini Moet šampanjca posluženo je na crvenom tepihu, a u tome su uživale brojne poznate osobe

Ružičasta pića kao posljednji gastronomski trend

Ružičasta je nedvojbeno najpopularnija boja ove godine, a nevjerojatno su popularna i ružičasta pića

Čarobni mjehurići ipak su zdravi!

Ljubitelji šampanjaca i pjenušavih vina imaju razloga za veselje

▲ Povratak na vrh