Seksi sijede: Hoćete li prihvatiti trend ‘gray blendinga’?

grey blending
09.04.2021.

Sav potencijal srebrnog sjaja sijedih vlasi

Prve sijede primijetila sam još u ranim dvadesetima i nisam se dugo njima uopće zamarala, sve dok prije par godina nisam otišla kod frizerke da mi kosu vrati u moju prirodnu boju (koja je dotad već postala poprilično sol i papar). Na moje iznenađenje gotovo crnom kosom nakon postupka i komentarom da sam odjednom možda malo pretamna, frizerka je hladno odgovorila: ‘Ne, samo više nisi sijeda’.

Iako sam se otada trudila održavati svoju originalno tamnosmeđu boju, moram priznati da to nisam činila odviše revno. Zato mi je za oko zapeo novi trend u balayage spektru: ‘gray blending’.

Brojne su holivudske dive kroz godine ponosno nosile svoje sijede – od Diane Keaton, Gwyneth Paltrow, Helen Mirren pa do posljednje u nizu – Andie MacDowell, no to ipak nije bilo dovoljno kako bi trend zaživio. Najčešći komentari kako su hrabre, neopterećene ili ponosne na svoje godine (premda sijeda kosa ne mora biti povezana sa životnom dobi) naprosto nisu bili dovoljno primamljivi. No, s dolaskom pandemije, karantene i ograničenja u normalnom životu, promijenile su se vrijednosti i trendovi. Što je značilo i jedan ‘silver lining’ (pun intended): sijede su postale prihvaćen(ij)e.

Miješanjem pramenova u sivim nijansama, balayagea i prirodne kose može se postići vrlo suptilan prijelaz koji će biti lakši za održavanje kada se te sijede pokažu u punom sjaju, a neće zahtijevati tako česte odlaske frizeru na popravke. Ovom se tehnikom postižu slojevi svjetla i sjene u kosi, kojima se sijede mogu prikriti ili istaknuti.

Da se ne radi samo o prolaznom trendu svjedoči i rastuća zajednica na Instagram profilu grombre koja slavi sijede, a trenutno broji preko 230,000 pratitelja. Hoćemo li sijede prihvatiti ili nastaviti prikrivati, ovisi o svakome od nas pojedinačno, no zašto ih ne promatrati kao sastavni dio nas s kojim se možemo stilski poigravati, baš kao s bilokojom drugom bojom kose?

Piše: Kristina Stakor

Foto: Instagram _beyou.nique_, revelina.tokromo, grombre

Pročitajte i...

nove frizure

Novi lookovi Selene Gomez i Halle Berry

Jesmo li spremni za ovako drastične promjene imidža?

Autentična ljepota od sada je dostupna i online

Proizvodi koji se pridružuju globalnom pokretu održive potrošnje i proizvodnje te predstavljaju primjer buđenja ekološke svijesti u kozmetičkoj industriji su proizvodi koji stoje iza holističkog projekta pod nazivom Authentic Beauty Concept (ABC)

Ljepota kose počinje iz korijena – tretirajte tjeme pažljivo, kao i kožu lica

Ispucani vrhovi, tanke vlasi i beživotni uvojci loš su materijal za dobru frizuru, ali imamo plan kako ćete regenerirati svoju kosu

Vraća li se kultna kratka frizura Linde Evangeliste u modu?

Dua Lipa i JLo vraćaju devedesete na naslovnice

Andie MacDowell ima novi, prirodno posrebreni look

Prekrasna Andie dopustila je da njezine kultne kovrče vidimo u punom sjaju, a svoj novi imidž nazvala je „salt & pepper“

Bilo je tu i fudbalerka: Najdramatičnije promjene frizura slavnih u 2020.

Eksperimenti bojama i drastični rezovi: celebovi su pronašli svoju omiljenu razbibrigu za vrijeme boravka kod kuće

▲ Povratak na vrh