Seksi sijede: Hoćete li prihvatiti trend ‘gray blendinga’?

grey blending
09.04.2021.

Sav potencijal srebrnog sjaja sijedih vlasi

Prve sijede primijetila sam još u ranim dvadesetima i nisam se dugo njima uopće zamarala, sve dok prije par godina nisam otišla kod frizerke da mi kosu vrati u moju prirodnu boju (koja je dotad već postala poprilično sol i papar). Na moje iznenađenje gotovo crnom kosom nakon postupka i komentarom da sam odjednom možda malo pretamna, frizerka je hladno odgovorila: ‘Ne, samo više nisi sijeda’.

Iako sam se otada trudila održavati svoju originalno tamnosmeđu boju, moram priznati da to nisam činila odviše revno. Zato mi je za oko zapeo novi trend u balayage spektru: ‘gray blending’.

Brojne su holivudske dive kroz godine ponosno nosile svoje sijede – od Diane Keaton, Gwyneth Paltrow, Helen Mirren pa do posljednje u nizu – Andie MacDowell, no to ipak nije bilo dovoljno kako bi trend zaživio. Najčešći komentari kako su hrabre, neopterećene ili ponosne na svoje godine (premda sijeda kosa ne mora biti povezana sa životnom dobi) naprosto nisu bili dovoljno primamljivi. No, s dolaskom pandemije, karantene i ograničenja u normalnom životu, promijenile su se vrijednosti i trendovi. Što je značilo i jedan ‘silver lining’ (pun intended): sijede su postale prihvaćen(ij)e.

Miješanjem pramenova u sivim nijansama, balayagea i prirodne kose može se postići vrlo suptilan prijelaz koji će biti lakši za održavanje kada se te sijede pokažu u punom sjaju, a neće zahtijevati tako česte odlaske frizeru na popravke. Ovom se tehnikom postižu slojevi svjetla i sjene u kosi, kojima se sijede mogu prikriti ili istaknuti.

Da se ne radi samo o prolaznom trendu svjedoči i rastuća zajednica na Instagram profilu grombre koja slavi sijede, a trenutno broji preko 230,000 pratitelja. Hoćemo li sijede prihvatiti ili nastaviti prikrivati, ovisi o svakome od nas pojedinačno, no zašto ih ne promatrati kao sastavni dio nas s kojim se možemo stilski poigravati, baš kao s bilokojom drugom bojom kose?

Piše: Kristina Stakor

Foto: Instagram _beyou.nique_, revelina.tokromo, grombre

Pročitajte i...

Pet savjeta za njegu kose u hladnijim danima

Kako održati kosu sjajnom zimi?

Za najljepšu kosu ove jeseni: Nova Kérastase Specifique Divalent linija

Dvostruka učinkovitost nove linije, garantira zdravi izgled kose koja neće proći nezamijećeno

Katie Holmes ima odličnu frizuru za jesen!

Lepršava i jednostavna za održavanje - ova frizura je pun pogodak

Njega kakvu vole i najzahtjevnije kovrče

Nova Dove Clarify & Hydrate linija šampona i regeneratora za kosu odgovara na sve zahtjeve naše kose.

Kosa u fokusu: Beauty editorijal za jesensku inspiraciju

Frizure nadahnute različitim povijesnim stilovima ističu prirodnu ljepotu kose

Kako obnoviti kosu nakon ljeta?

Ključni koraci za vraćanje izgubljenog sjaja, boje i volumena kose

▲ Povratak na vrh