Back to black

Demeulemeester bty F13
31.10.2013.

Tko se ne bi zaljubio u 'gothic chic', make-up look koji kombinira rokersku nonšalanciju i damsku eleganciju

Zašto je crna it-boja svih vremena?

Zato što ćete teško naći drugu koja tako dobro pristaje i laska svakoj boji tena i očiju! Davno prije ‘hi-tech make-upa’, najpoznatije egipatske šminkerice, kraljice Nefertiti i Kleopatra, kreirale su vlastite pigmente za složene ‘slikarije’ na kapcima.

Izgled im je bio doslovno važniji od života jer su štapićem od bjelokosti (‘prakistićem’) nanosile smrtonosnu kombinaciju bakrenog, željeznog i olovnog praha pomiješanu s uljem (a nama govore da smo bezglavo zaljubljene u kozmetiku?!).

Koja je najcrnja nijansa crne?

Svaka nijansa crnog pigmenta nema istu vrijednost. U kozmetičkim laboratorijima apsolutno najcrnja nijansa dobiva se nepotpunim izgaranjem ugljikovodičnog plina i zove se D&C Black #2. Famozna ‘carbon black’ ili “crna k’o ugljen” uobičajeni je sastojak tuševa, maskara i sjenila jer apsorbira više vidljive svjetlosti od ijednog drugog pigmenta.

Kako kombinirati zlatno i crno?

Scognamiglio bbt F13 020

Scognamiglio, jesen-zima 2013.-14.

Šminkom postignut ‘chiaroscuro’ efekt, poput ovoga na modelu Scognamiglija, istodobno ostavlja dojam rokerske nehajnosti i “ušminkanosti”. Kad crnim sjenilom kreirate ‘sfumato look’, izvucite olovkom liniju duž donjega kapka, razmažite je pa nanesite crno sjenilo. U unutarnje kutove očiju kistićem ili aplikatorom nanesite zlatno sjenilo. Ne zaboravite crnu maskaru. Odlučite li se za kremasto sjenilo, aplikacija će biti jednostavnija, a rezultat suptilniji.

Tekst: Mihaela Batinić
Foto: Imaxtree.com, press

Pročitajte i...

Savjeti za prirodnu ljepotu Adut Akech

Zlatna beauty pravila slavne manekenke

Uz ove savjete recite bye bye ispucalim vrhovima

S ovim trikovima bit ćete korak bliže dugoj i njegovanoj kosi

Pronašli smo brendove slične kultnom The Ordinaryju

Koji još beauty brendovi nude kvalitetne, a cjenovno prihvatljive proizvode?

Koliki je zapravo rok trajanja šminke?

Kladimo se da ste svoju maskaru trebali već odavno zamijeniti....

▲ Povratak na vrh