Back to black

Demeulemeester bty F13
31.10.2013.

Tko se ne bi zaljubio u 'gothic chic', make-up look koji kombinira rokersku nonšalanciju i damsku eleganciju

Zašto je crna it-boja svih vremena?

Zato što ćete teško naći drugu koja tako dobro pristaje i laska svakoj boji tena i očiju! Davno prije ‘hi-tech make-upa’, najpoznatije egipatske šminkerice, kraljice Nefertiti i Kleopatra, kreirale su vlastite pigmente za složene ‘slikarije’ na kapcima.

Izgled im je bio doslovno važniji od života jer su štapićem od bjelokosti (‘prakistićem’) nanosile smrtonosnu kombinaciju bakrenog, željeznog i olovnog praha pomiješanu s uljem (a nama govore da smo bezglavo zaljubljene u kozmetiku?!).

Koja je najcrnja nijansa crne?

Svaka nijansa crnog pigmenta nema istu vrijednost. U kozmetičkim laboratorijima apsolutno najcrnja nijansa dobiva se nepotpunim izgaranjem ugljikovodičnog plina i zove se D&C Black #2. Famozna ‘carbon black’ ili “crna k’o ugljen” uobičajeni je sastojak tuševa, maskara i sjenila jer apsorbira više vidljive svjetlosti od ijednog drugog pigmenta.

Kako kombinirati zlatno i crno?

Scognamiglio bbt F13 020

Scognamiglio, jesen-zima 2013.-14.

Šminkom postignut ‘chiaroscuro’ efekt, poput ovoga na modelu Scognamiglija, istodobno ostavlja dojam rokerske nehajnosti i “ušminkanosti”. Kad crnim sjenilom kreirate ‘sfumato look’, izvucite olovkom liniju duž donjega kapka, razmažite je pa nanesite crno sjenilo. U unutarnje kutove očiju kistićem ili aplikatorom nanesite zlatno sjenilo. Ne zaboravite crnu maskaru. Odlučite li se za kremasto sjenilo, aplikacija će biti jednostavnija, a rezultat suptilniji.

Tekst: Mihaela Batinić
Foto: Imaxtree.com, press

Pročitajte i...

5 čarobnih namirnica za detoksikaciju

Zrno kamene soli svako jutro napravit će čuda za vaš organizam. A evo koje još namirnice morate uvesti u prehranu želite li izbaciti toksine, živjeti zdavije i izgledati bolje!

Ovi neočekivani razlozi mogli bi biti uzrok bolova u leđima

Znamo da je bol u leđima globalni zdravstveni problem i najčešći razlog izostanka s posla, ali zbog toga nam nije ništa lakše kad nas ukliješti. Kako to izbjeći?

Nešto biste gricnuli?

U slučaju krize, samo recite ne klasičnim napastima. Pomladite se i na zdrav način utažite glad šakom svježeg ili sušenog voća

Kako prilagoditi trening menstrualnom ciklusu?

Sportske aktivnosti možete vrlo lako prilagoditi hormonalnim promjenama

▲ Povratak na vrh