Šampon za sve

06.04.2014.

Šampon za suho pranje kose nije stvoren samo za sakupljanje viška masnoće

Britanski frizer slavnih Mark Townsend britanskome izdanju magazina Elle odao je nekoliko praktičnih trikova.

1. Održava kovrče

Ako želite savršeno nesavršene kovrče koje se neće slijepiti zajedno, nakon što nakovrčate kosu, nanesite šampon za suho pranje. Od škroba koji se nalazi u njemu, vaša kosa biti će obavijena mat slojem koji prekriva prirodna ulja vaše kože, a uvojci vam se neće ispreplitati.

2. Dodaje volumen

“Klijentice najčešće zamolim da prvo okrenu glavu prema dolje jer gravitacija pomaže kod podizanja volumena”, izjavio je Mark. Nakon toga šampon za suho pranje prvo nanesite blizu korijena, a zatim po cijeloj kosi.

3. Drži kosu na mjestu

“Kad radim frizuru koja uključuje začešljavanje kose prema iza, uvijek dijelove prvo nasprejam, a tek je onda učvrstim ukosnicama. Na taj se način puno bolje drži”, dodao je.

4. Potpomaže ukosnicama

Trik koji Townsend koristi na slavnim damama – kako bi male ukosnice ostale na mjestu i bolje prianjale, pospreja ih šamponom.

5. Lak za kosu

Šampon za suho pranje čuva vašu frizuru, ali za razliku od laka za kosu, nećete izgledati kao da nosite kacigu.

6. Savršene šiške

Ako sprej nanesete na šiške s njihove donje strane, one se neće lijepiti za čelo i duže će izgledati svježe, kao upravo počešljane.

7. Promijenite stil

Ako jedan dan nosite ‘zalizanu’ kosu, a drugi dan nemate vremena za pranje no ipak ne želite izgledati neuredno, nanesite šampon za suho pranje i iščešljajte kosu – to će ukloniti ostatke proizvoda koji su zaslužni za jučerašnju frizuru i vašoj kosi vratiti teksturu.

8. Prekriva izrast

Ako želite prekriti tamni izrast, izaberite šampon s prahom umjesto onoga sa škrobom jer će se bijeli puder djelomično zadržati na kosi i pomoći vam prekriti tamni korijen.

Foto: Profimedia
Izvor: Elle.uk

Pročitajte i...

25 najboljih suhih šampona za savršenu kosu

Izdvojili smo najbolje šampone za suho pranje kose među kojima će svatko pronaći nešto za sebe

5 čarobnih namirnica za detoksikaciju

Zrno kamene soli svako jutro napravit će čuda za vaš organizam. A evo koje još namirnice morate uvesti u prehranu želite li izbaciti toksine, živjeti zdavije i izgledati bolje!

ELLE 5 beauty minuta: Leonie Hanne

Popričali smo o beauty temama sa super popularnom blogericom!

10 najgorih beauty savjeta ikad!

Ove savjete nikad nemojte poslušati

3 beauty trika koji štede vrijeme i novac

Life hacks za vašu kozmetičku torbicu

▲ Povratak na vrh