Jeste li čuli za orgazmičku dijetu?

Orgazmička dijeta
02.07.2015.

Žene koje svršavaju kao muškarci zvuče kao da se drže olimpijskog gesla: brže, više, jače

Pokušavajući svaki put doživjeti orgazam, neke od nas posegnule su za medicinskom i nutricionističkom literaturom. Kako jedna sretnica na temelju toga otkrića uspijeva postići višestruke orgazme, zaključak je da i žene mogu svršavati poput muškaraca – bez prevelike predigre i emocionalne vezanosti, ali…

Utješna statistika

U filmovima možemo vidjeti karikirane prikaze muškaraca koji se koncentriraju tijekom seksa kako ne bi preuranjeno ejakulirali pa zamišljaju krajnje nestimulativne slike, za to se vrijeme žene svojski trude pronaći put do svoga orgazma. Jedne moraju voditi ljubav u točno određenom položaju, drugima je najvažnija predigra, dok je trećima dovoljno da istegnu stopala pa da svaki put svrše.

Većina žena traži nove načine za postizanje orgazma, ali to im rijetko uspije; prema nekim podacima, jednom od sedam puta. (Tko bi rekao da statistika može djelovati tako utješno?) Većina žena, čak 75 posto, nesretna je jer ga nikako ne može postići tijekom seksa, s tim da ne mogu računati ni na klitoralnu stimulaciju ni na izdržljivost svoga partnera. Katkad izgube strpljenje pa odustanu i tijekom masturbacije.

Na temelju velikog istraživanja koje je prije 15 godina provedeno u Americi i Engleskoj otkriveno je da jedna od četiri žene ne može postići orgazam ikoje vrste. One koje su pribjegle psihijatrijskom kauču, pitaju se je li problem u tome što se ne mogu dovoljno opustiti kako bi ga uopće doživjele, dok su druge otišle korak dalje i od seksualnih terapeuta zatražile razne stimulanse. No i dalje su uvjerene da im to nikada neće uspjeti ‘ko od šale’.

Zdravom hranom do zdravog…

Posjetite li Internet, između ostaloga naći ćete i na ‘orgazmičku dijetu’. Internetska ‘seksologinja’ Marrena Lindberg, inače matematičarka po struci, tvrdi da ju je patentirala na sebi i uspjela. Dijeta se temelji na konzumaciji ribljih ulja, na izbjegavanju kofeina i nikotina, na smanjenom unosu ugljikohidrata (koji su pravi ‘ubojice’ orgazama) i bjelančevina te na svakodnevnoj konzumaciji 15-ak grama tamne čokolade. Uz prehranu, put do orgazma olakšalo joj je prakticiranje Kegelovih vježbi.

Ukratko, najveći problem u nemogućnosti suvremene žene da postigne normalan orgazam leži u lošoj prehrani koja ometa njezino seksualno zdravlje. Vaginalni orgazam, za razliku od klitoralnog, postiže se stezanjem pubičnog mišića na zdjeličnom svodu, tzv. G-točke. S obzirom da klitoralni orgazmi istežu vaginalni kanal, G-točka se time indirektno stimulira. Za razliku od mnogo blažeg klitoralnog, kod velikog, vaginalnog orgazma zadršće cijelo tijelo, a može se manifestirati i kao niz slabijih orgazama.

Prema mišljenju Lindbergove, za postizanje ženskog orgazma presudne su četiri stvari: suvišak ‘slobodnih’ testosterona, prava ravnoteža između dopamina i serotonina, dobra cirkulacija i tonus zdjeličnih mišića. Njezina dijeta utječe na svaku od navedenih stvari.

Slučajno otkriće

Lindbergova kaže da je do svog prvog, pravog vaginalnog orgazma došla sasvim slučajno. Tijekom jedne duge vožnje autom spontano je počela doživljavati orgazme jednostavnim stezanjem zdjeličnog mišića, iako je dotada imala velikih problema s postizanjem orgazama. Prije nego što se udala, njezin se muž svojski trudio da i ona svaki put svrši, ali time mu se sve manje dalo baviti. Nije mu mogla zamjeriti, kome bi se dalo toliko truditi, pa mu je rekla kako to više i ne želi pokušavati. Do njezine epifanije u autu njihovi seksualni susreti bili su sve rjeđi i trajali bi po nekoliko minuta. Nakon doživljenog čuda pomislila je da bi joj to moglo spasiti brak.

Pitala se što je utjecalo na njenu novostečenu sposobnost svršavanja. Radi trudnoće i lakšeg poroda u to je doba vježbala zdjelične mišiće čunjastim utegom za postizanje mišićnog tonusa. Kada je odlučila da će zatrudnjeti, počela je piti rafinirano riblje ulje kao prirodni lijek protiv depresije. Primijetila je da joj je porasla želja za seksom. Kada bi pauzirala s ribljim uljem, ubrzo bi splasnulo njezino vedro raspoloženje.

Kombinirajući pravi omjer dijete i vježbi, počela je svršavati i tijekom snošaja. Kad je uspjela postići dva-tri orgazma zaredom, kaže da se i njezin muž osokolio i počeo osjećati poput pravog pastuha.

Nikad dosta

Prema vlastitom priznanju, Lindbergova je tada učinila fatalnu pogrešku, nastavila je vježbati svoje zdjelične mišiće kao da se sprema na olimpijadu. Tijekom seksa počele su joj se događati dotada nečuvene stvari. Počela bi svršavati čim bi došlo do penetracije pa se njen muž nakon tridesetak sekundi počeo ‘hladiti’. Rekao joj je da nijednog muškarca ne zanima žena koja može takvom brzinom i lakoćom postići orgazam.

Umjesto da uspori, nastavila je raditi na svojom tonusu, čime je prokockala brak. Sada joj je jasno da je svakom muškarcu važno da žena zaziva njegovo ime čim joj se približi, a ona je došla do toga da joj za postizanje pravih orgazama muškarac i ne treba.

I ovaj put pokušala je doskočiti svome problemu. Internetski je počela regrutirati muškarce koji su bili dovoljno hrabri da udovolje njezinim divovskim apetitima. Kaže da su joj se počeli javljati i zaintrigirani homoseksualci, a nekoliko ‘konzumiranih’ muškaraca potpuno se navuklo na njezine čudesne orgazmičke moći. No većina je bila zastrašena i nesposobna pratiti njezin tempo.

«Dečki se jednostavno ne mogu nositi s mojoj sposobnošću», zaključak je te zadovoljene žene. «Sada sam ja ta koja ima kontrolu. Ja sam ta pored koje se ostali osjećaju inferiornima. Mogu se seksati kao muškarac, bez emocionalne vezanosti i predigre!»

Drugim riječima, sad joj je za seks suvišan i muškarac. Je li zaista to željela postići? Nije li poanta seksa bliskost? Ili su to samo sentimentalna naklapanja ljubomornica kojima se ne da na dijetu, pa makar nikad ne doživjele paklenski orgazam.

Tekst: Mihaela Batinić
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Ljeto se bliži, a vi izbjegavate ogledalo? Vježbajte kao Beyonce i Mark Wahlberg u F45

Znate li da u Zagrebu postoji dvorana Marka Wahlberga za funkcionalne treninge?

Kako ostati fit na zabavan način

Vrijeme je da se prisjetite nekadašnjih vještina i stanete na - role!

Radi li se o slučajnoj sličnosti ili postoji stvarna veza između izgleda hrane i organa?

Mrkva u presjeku nalikuje na šarenicu, orah na mozak, grah na bubrege, no postoji li povezanost osim vizualne sličnosti?

Nevjerojatna transformacija Rebel Wilson: Cijelu 2020. je živjela zdravo, a rezultati nisu izostali

Simpatična 40-godišnjakinja nakon 'liječenja' stresa krafnama odlučila se za holistički pristup i uvela zdrave navike

Koji začin pomaže protiv upala, a koje su namirnice dobre za ljepotu i libido?

Ljepota i zdravlje dolaze kroz želudac! Koliko su vam poznate dobrobiti začina, napitaka i ostalih prirodnih dodataka prehrani koji nam stižu iz svih krajeva svijeta?

Kako Halle Berry izgleda tako fantastično u 50-ima?

Spoiler alert: nisu samo geni u pitanju, već težak rad

▲ Povratak na vrh