Koristite li preparate za mršavljenje? Ovo morate znati!

17.02.2017.

Sredstva za mršavljenje su dobri pomagači ako se od njih ne očekuju rezultati preko noći ili revolucionarno mršavljenje bez imalo odricanja

Sve je više preparata na našem tržištu kojim nam “obećavaju” brzo mršavljenje i gubitak viška kilograma, pa smo u velikoj nedoumici koji proizvod odabrati, a da je istodobno zdrav i djelotvoran.

Pored preparata kojima se ispunjava želudac i smanjuje osjećaj gladi, proizvoda za zamjenu obroka, koja uglavnom osiguravaju potrebne bjelančevine i ugljikohidrate uz malo ili nimalo masti, tu su još i razna sredstva koja povećavaju stvaranje i oslobađanje topline. Ona djeluju tako da podižu tjelesnu temperaturu, što prisiljava organizam da sagorijeva više energije nego što bi normalno potrošio za održanje niže tjelesne temperature. Najpoznatiji pripadnik ove grupe je kofein.

Dokazano je, primjerice, da uz termogeno djelovanje kofein stimulira oslobađanje masti iz masnih stanica i njihov ulazak u struju krvi te njihovo izgaranje.

Sve češće se u proizvodima za mršavljenje koristi i ekstrakt zelenog čaja, koji aktivira oksidaciju masti. Iako je svakome tko se odlučuje na dijetu, cilj izgubiti što više masnog tkiva, pazite da to ne bude više od dva kilograma mjesečno!

Naime, jetra mjesečno može preraditi samo dva kilograma masti, čime se neće smanjiti vaš bazalni metabolizam, što bi moglo dovesti do porasta trajne opasnosti od dobivanja kilograma.

Kako bi brzo smršavili i postigli željenu figuru, ljudi često posežu za raznim dodacima prehrani za mršavljenje, tzv. ‘fat burnerima’. Koliko god reklamirali učinkovitost takvih proizvoda, vrlo je bitno da uz njihovo konzumiranje obvezno radite intenzivne aerobne treninge jer u protivnom ‘fat burneri’ neće ili će zanemarivo utjecati na redukciju masnoća u tijelu.

 

N. P.

Fotografija Profimedia

Pročitajte i...

Adele, jesi li to ti?

Minimalno pedeset, a vjerojatno i više. Toliko je kilograma izgubila britanska pop zvijezda Adelle, koja se topi sa svakim svoji novim Instagram postom…

Probali smo limunski detox i preporodili se!

Isplatilo se pet dana živjeti na soku od limuna, javorovog sirupa i kajanskog papra.

Može li nam kava produžiti život?

Novo istraživanje tvrdi da može!

5 pozitivnih učinaka kofeina

Svakodevno slušamo zašto bismo ga trebali izbaciti iz svakodnevice, a mi smo otkrili da kofein ipak ima i nekoliko pozitivnih strana

▲ Povratak na vrh