Zaboravite na dijete, pravilo 80/20 ključ je mršavljenja!

22.02.2017.

Zaboravite na sve (uzaludne) naporne dijete, otkrijte zabavan način kako kilograme držati pod kontrolom

Pravilo 80/20 nije nikakva dijeta, to je promjena načina života koja vam omogućava da se ne ograničavate strogim dijetnim režimom. Ono vas uči ravnoteži i umjerenosti, konceptu koji ne podržava nijedna dijeta.

Kada prakticirate pravilo 80/20 možete slobodno uživati u društvenom životu, izlaziti s prijateljima (i piti omiljeni koktel), ali što je najvažnije – to pravilo možete prakticirati na duge staze.

Pravilo je vrlo jednostavno: 80 posto vremena trebate paziti da se hranite zdravo i uravnoteženo, a ostatak od 20 posto vremena možete si priuštiti sitna zadovoljstva i male ‘grijehe’!

Neka vas matematika ne zabrinjava: ako primjerice jedete 3 obroka dnevno, onda si 3 obroka tjedno možete priuštiti štogod želite. Ili, ako jedete 5 malih obroka dnevno, onda 7 od tih malih obroka možete jesti što vam srce želi!

Ako ste skeptični oko ovog pravila, znajte da ga prakticira i Jessica Alba.

“Ne možete biti fokusirani na to što jedete 100 posto, ali 80 posto vremena svatko može paziti što i kako jede”, kaže prekrasna glumica te savjetuje da jedete više manjih, ali čestih obroka tijekom dana.

 

 

I supermodel Miranda Kerr prakticira pravilo 80/20 te objašnjava kako nikada nema osjećaj krivnje dok jede: “Hrana je moj prijatelj, a dosljednost je ključ. Vjerujem da je ključ svega u životu u umjerenosti”.

Slažemo se!

N. P.

Fotografija Getty Images

Pročitajte i...

Adele, jesi li to ti?

Minimalno pedeset, a vjerojatno i više. Toliko je kilograma izgubila britanska pop zvijezda Adelle, koja se topi sa svakim svoji novim Instagram postom…

Jessica Alba i Gabrielle Union oduševljavaju nas usklađenim kombinacijama

Ne možemo odabrati koja nam se kombinacija više svidjela!

Osvježavajuća maska za lice koju obožavaju Kim Kardashian i Jessica Alba

Ova maska za lice ljetni je favorit brojnih poznatih dama

Od modela do mogula - Kako je Miranda Kerr izgradila svoje wellness carstvo?

Svoju karijeru započela je kao Viktorijina anđelica

▲ Povratak na vrh