15 najslađih torbica pariškog tjedna mode

proljeće/ljeto 2022
12.10.2021.

Dnevne ili večernje, ove torbice su pravi 'arm candy'

Ženske torbice imaju svojevrsne supermoći: količina stvari koje stanu u tako mali volumen prkosi zakonima fizike, a njihov oblik, boja i detalji mogu svakom outfitu podariti drugačiju dimenziju. Na nedavnom tjednu mode u Parizu dizajneri su u novim kolekcijama pokazali neke provjerene recepte poput prošivene kože ili utisnutog loga, ali u drugačijim oblicima i bojama koje donose pravo osvježenje.

Dnevne

Dnevne torbice obično zahtijevaju malo veće dimenzije da u njih stane sve što nam treba kroz dan, ali dovoljne će biti i one srednje, za malo aktivniji stil života u kojem ne želimo biti opterećeni prtljagom. Vesele nijanse Dior torbica ili pastelne Chanel u obliku nesesera osvježavajuća su verzija klasika, a vrlo chic izgledaju lakirane površine Louis Vuitton torbi.

Večernje

U skladu s iščekivanjem uzbudljivijeg noćnog života u sezoni proljeće/ljeto 2022., torbice su postale zabavnije i atraktivnije. Trebat će nam samo ruž, mobitel i kartica, jer u ova mala umjetnička djela jedva i to stane. Na metalnim lancima sjaje se Lanvinove u obliku mačke ili zvijezde, te Chanelove u formi kultnog parfema No.5. Iz ruke nećemo htjeti ispustiti Dior clutch torbice s pikulama i zanimljivim kontrastnim printevima, kao ni Valentinove baršunaste ili pernate. Kao ultimativni luksuz minimalizma je i lakirana pismo-torbica Saint Laurent koju predlažu nositi na sasvim novi način – utaknuta u hlače!

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Modni comeback postao je zaštitni znak Due Lipe: Leptirići

Izazivaju li vam ovi topovi leptiriće u trbuhu?

Crna ili boje? Trendovi pariškog tjedna mode stavljaju pred nas težak izbor

U kolekcijama predstavljenim na tjednu mode u Parizu dominiraju monokromatski lookovi - u snažnim koloritima i moćnoj crnoj. Koji trend preferirate?

Poznati kreator parfema Francis Kurkdjian postaje novi kreativni direktor Dior parfema

Uz svoju novu ulogu, ostat će na poziciji umjetničkog direktora brenda koji nosi njegovo ime, Maison Francis Kurkdjian

Naravno da želimo sve iz nove kolekcije Alexandera McQueena

Spoj punka, elegancije i londonskog vremena u novoj kolekciji Sarah Burton za Alexander McQueen

10 citata o cipelama koji su nas podsjetili na magiju visokih potpetica

Staklene cipelice transformirale su život Pepeljuge, a takav efekt često imaju i u našoj svakodnevici. Kako utječu na nas najbolje su sročili oni koji cipele kreiraju i žene koje ih obožavaju

Odjeća za najzanimljivije ljetovanje: Nova kolekcija modne kuće Schiaparelli

'Uvijek koketiramo s vulgarnošću, ali se pobrinemo da se dočekamo na chic strani', rekao je dizajner Daniel Roseberry

▲ Povratak na vrh