Air Max tenisice slave rođendan

Air Max Zero
26.03.2015.

Povodom rođendana Air Max obitelji, lansirane su tenisice Air Max Zero – riječ je o realizaciji prve skice Air Max tenisica koju je slavni dizajner Tinker Hatfield nacrtao prije lansiranja modela Air Max 1

Što je nula? Matematički, ništa, ali u Nikeu, nula je nešto. Ona predstavlja početak, prvu misao, prvi korak genija od kojeg su potekle velike stvari.

Ideje koje je slavni dizajner Tinker Hatfield stavio na papir prije gotovo tri desetljeća bile su ideje za prvi model tenisice Air Max. No, one su tada bile toliko revolucionarne da zamisao nije bila realizirana.

Suočen s realnošću, Hatfield je bio prisiljen reinterpretirati svoj dizajn. To je dovelo do stvaranja Nike Air Max 1, koji je pokrenuo revoluciju u sportskom svijetu. Tijekom vremena, Nike Air Max je nadišao svoje korijene i postao dio urbane, ali i modne kulture.

 

Air Max Zero

 

Skice prvotnog dizajna su tijekom razvoja bile zaboravljene. U potrazi za najboljim načinom obilježavanja rođendana, krenula je i potraga za materijalima koji govore o važnosti Air Maxa u odnosu na suvremenu kulturu i inovacije. Dizajnerski tim na čelu s McMillanom Greamom u arhivi je pronašao Hatfieldovu skicu i odlučio je oživjeti.

“Skica je nešto što nikada nije u potpunosti ostvareno,” kaže McMillan. “Mislili smo da bi bilo sjajno kada bismo mogli podijeliti sa svijetom priču prije svih priča.”

Bilo je potrebno ostvariti Hatfieldov glavni cilj i postići vrhunsku udobnost, za što je McMillan koristio najnovije Nikeove inovacije. To uključuje i tehnologiju koja se koristila na posljednjem, najlaganijem modelu do sada, Air Max 1 Ultra, koji koristi Phylon pjenu u potplatu. Uz to, koristio se mrežasti materijal izrađen od vlakana, što je omogućilo realizaciju Hatfieldova dizajna bez žrtvovanja prozračnosti tenisice. Provučene kroz filter inovacija oživljene su prve zamisli o Air Maxu i stvorena je ikona nad ikonama – model Air Max Zero!

 

Air Max Zero

 

„Jako mi se sviđa! Koristili su se moderni materijali i konstrukcije, a smatram da je to jedino ispravno. Prošlost je prošlost. To je bilo tada, a ovo je sada. Da je tada bilo moguće, odabrao bih iste nove materijale koje su odabrani i danas“, rekao je Tinker Hatfield.

Tenisice Air Max Zero dostupne su na web shopu i u odabranim trgovinama od danas, 26. ožujka.

Fotografije: press

Pročitajte i...

Ljubav ju je dovela u Zagreb, pa kaže: 'Promjene nam pomažu da rastemo!'

'Nije sve u lijepim slikama i video zapisima, znati kako se plasirati na pravi način posao je sam za sebe', kaže manekenka i make up artistica Nabilah Harron, prelijepa Južnoafrikanka s kojom smo popričali o njezinom životu u Zagrebu, karijeri, ali i modnom stilu u kojem su dobre traperice i stylish tenisice ključni komadi

Ova djevojka zna kako biti totalno cool! 'Ovo je kao da lebdim!'

Zašto Monika Mončina treba novi ormar te u kakvom je to svjetskom izazovu briljirala?

Bez ovih 5 najdražih modnih komada Lorin ne može zamisliti proljeće

Gradom smo prošetali s influencericom Lorin Nukić i porazgovarali o modnim trendovima

Cool komadi od frotira i tenisice - modno proljeće može početi!

Jedna od najpoznatijih domaćih influencerica, Patricija Vodopija, na zagrebačkim je ulicama snimila modni editorial i pokazala kako nosi najpopularniji 'mix & match' u gradu

Jedne tenisice, tri stila. Pokazali su nam kako ih ponosno nositi gradom

Influencerica Petra Ria pokazala je kako nosi najpoželjnije tenisice u gradu!

Abrakadabra! Monika nam je otkrila trikove svog zanata

Influencerica Monika Mončina kaže da najbolje funkcionira u paru s dečkom Leonom, popularnim YouTuberom i mađioničarem, no dan ne može zamisliti ni bez još jednog savršenog spoja

▲ Povratak na vrh